Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, DS. M.L. KINGWEG

Politie zoekt getuigen verkrachting DS. M.L. Kingweg


Op de Ds. M.L.Kingweg in Zaandam werd afgelopen weekend een 37-jarige Zaandamse door een nog onbekende man verkracht. De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. De vrouw fietste zaterdagochtend rond 06.15 uur vanaf de Zuidervaart de Ds. M.L.Kingweg op. Daar werd er iets over haar hoofd getrokken en werd zij van haar fiets getrokken. Hierdoor kon zij de dader niet zien. De fiets kwam gedeeltelijk op het trottoir te liggen en gedeeltelijk op de rijbaan. De vrouw werd een aantal meters meegesleurd en in de bosjes verkracht. De politie wil graag weten of iemand die ochtend de fiets heeft zien liggen, iets bijzonders of een persoon heeft gezien. Getuigen kunnen bellen met de afdeling Zedenzaken via 0900-8844.


13:05 09-NOV-04
ZAANDAM, DE WEER

Schoppende jongen aangehouden

De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden die op een schoolplein een scholier schopte. De wijkagenten waren op bezoek bij de school toen getuige waren van het voorval. Bij de aanhouding verzette de jongen zich hevig tegen de agenten in uniform. Uit het verhoor bleek dat de jongeman geen leerling van de school is. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte voor het zich bevinden op verboden terrein, mishandeling en verzet tegen de agenten.

14:30 09-NOV-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Groep winkeldievegges aangehouden
De politie heeft vier vrouwen in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar aangehouden die worden verdacht van diefstallen in meerdere winkels. Drie van de vrouwen wonen in Amsterdam, de vierde in Utrecht. Bij een drogisterij gedroegen de dames zich verdacht en bleken er na vertrek goederen verdwenen. De winkelbediende gaf direct een uitstekend signalement aan de politie door. Hierbij werd rechtstreeks gebeld met Project Puntmuts. Bij dit project werken winkeliers en politie nauw samen om de veiligheid in het winkelgebied te vergroten. Bij de aanhouding hadden de vrouwen tassen met lingerie, sieraden, cosmetica en dergelijke bij zich waarvoor geen enkele kassabon kon worden getoond. Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

18:18 09-NOV-04
KOOG AAN DE ZAAN, WESTZIJDERVELD
Veel inbraken in auto's
Tussen maandagmiddag en dinsdagochtend zijn in de wijk Westzijderveld een tiental auto's opengebroken. Meestal werd de audioapparatuur uit de voertuigen gestolen. Getuigen kunnen contact met het wijkteam opnemen via nummer 0900-8844.

17:02 09-NOV-04
EDAM

Vuurwerkbommen in woning

De politie heeft in een woning bij een 48-jarige Edammer 32 zogenaamde 'nitraat thunders', zwaar knalvuurwerk, in beslag genomen. Uit onderzoek door de milieupolitie bleek dat 68 stuks vuurwerk vermoedelijk al zijn verhandeld of afgestoken. De man zou het vuurwerk afgelopen zomer van een onbekende gekocht hebben voor zijn kinderen. De 17-jarige zoon van de Edammer wordt door de politie nog gehoord over handel in vuurwerk.


17:59 09-NOV-04
KOOG AAN DE ZAAN, PROVINCIALEWEG

Bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole zijn door de politie 29 bekeuringen uitgedeeld. Er zijn tijdens de controle totaal 61 bromfietsen gecontroleerd. 18 Keer gaf een bromfiets teveel vermogen op de rollenbank. Hiervan zijn er drie uit het verkeer genomen omdat ze veel te veel vermogen produceerden. Twee hadden een lekke uitlaat en één bleek niet verzekerd. Twee bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs, en een bromfietser werd alsnog gepakt na het negeren van een stopteken. Iemand reed op de brommer zonder helm, een ander ging door rood licht. Van twee brommers bleken de remmen niet te deugen.

12:05 10-NOV-04
WORMERVEER, MARKTPLEIN

Winkeldief betrapt

Een 45-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden voor diefstal van sigaretten bij een boekhandel. De man werd door de bedrijfsleider van de winkel betrapt en ging er hardlopend vandoor achtervolgd door de bedrijfsleider die hem bij aankomst van de agenten te pakken had en kon overdragen. Tijdens de achtervolging zou de verdachte gedreigd hebben met een mes. Hij is ingesloten in afwachting van het politieonderzoek.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-101104

07:00-08:00
MONNICKENDAM, KLOOSTERDIJK
Inhaalverbod door tientallen bestuurders genegeerd
Agenten hebben dinsdagochtend op de Kloosterdijk in Monnickendam een verkeerscontrole gehouden. Het toezicht richtte zich op het inhaalverbod. Tijdens de drukke ochtendspits konden veertig bestuurders het, ondanks het verbod, niet laten toch in te halen. Het merendeel van de overtreders werd op hun gedrag aangesproken en direct bekeurd. Enkele overtreders zullen de boete van 95 euro via de post boete ontvangen.

16:10 09-NOV-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244
Dronken achter het stuur
Dinsdagmiddagen hebben agenten een 54-jarige automobiliste uit Monnickendam van de weg gehaald omdat zij met een wel heel grote slok op achter het stuur zat. De vrouw had de alcohollimiet maar liefst vier keer overschreden. Zij kon het rijbewijs op het politiebureau achterlaten.


---- --