Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 november 2004


Wezep - winkeldieven aangehouden.

De politie heeft dinsdag (09-11) een 36-jarige man uit De Bilt en een 42-jarige man uit Utrecht aangehouden terzake winkeldiefstal. De heren hadden drie winkels bezocht in het centrum en hadden oa een forse hoeveelheid dvd's meegenomen zonder te betalen. Ze reden weg in een rode VW Golf en werden even later door de politie aangetroffen op de Zuiderzeestraatweg. Bij controle in de auto werden dvd's aangetroffen. De beide inzittenden werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man uit De Bilt bleek nog een gevangenisstraf van 62 dagen te moeten uitzitten. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.


Nunspeet - bedrijfsongeval.

Op dinsdag (09-11) vond er rond 11.45 uur een bedrijfsongeval plaats bij een bedrijf aan de Industrieweg. Een 44-jarige man uit Kaatsheuvel kreeg een scherp voorwerp in zijn oog en raakte daarbij ernstig gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


Wezep - diefstal vanaf bouwterrein.

Op maandag (08-11) vond er tussen 12.00-18.00 uur een diefstal plaats vanaf een bouwterrein. Ontvreemd werden een grote partij spijkers en vijf chemische ankers.
Een chemisch anker is een glazen capsule waarin een 2-componenten substantie en wordt gebruikt om een bouwonderdeel te verankeren in de muur. Na het breken van de capsule kan de vloeistof bij ondeskundig gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid!


Putten - rijontzegging genegeerd.

Bij een politiecontrole op dinsdag (09-11) op de Van Geenstraat liep een 46-jarige man uit Putten tegen de lamp. Hij reed in een auto terwijl hij een rij-ontzegging had.
De politie maakt hiervan een proces-verbaal op.


Putten - dure non-verbale communicatie.

Een 53-jarige automobiliste van Putten werd op dinsdag (09-11) rond 13.55 uur gecontroleerd op de Engweg. Omdat ze geen gordel droeg kreeg ze hiervoor een bekeuring van 45 euro.. Bij het wegrijden zag de politieman dat zij duidelijk zichtbaar haar middelvinger
opstak. Door een andere agent kon de vrouw op de Halvinkhuizerweg worden staande gehouden. Zij kreeg een proces-verbaal voor belediging. Na overleg met de officier van justitie werd haar hiervoor een boete van 130 euro opgelegd.


Ermelo - man aangehouden voor belediging en agressief gedrag.
De politie heeft op dinsdag (09-11) om 14.30 uur een 29-jarige man uit Harderwijk aangehouden op de Stationsstraat terzake belediging van een ambtenaar in functie alsmede agressief gedrag. De man riep allerlei verwensingen naar de politieman ivm een bekeuring van een tijdje geleden en vertoonde tijdens het gesprek steeds meer agressie.
Mbv versterking werd de man aangehouden en verhoord. De hoogte van de strafmaat zal worden bepaald in overleg met justitie.


Epe - inbraak woning.

Op dinsdag (09-11) werd er tussen 13.00-16.15 uur ingebroken in een woning aan de Centrumweg. De dader verschafte zich de toegang tot de woning door het forceren
van de toegangsdeur. Ontvreemd werd een mapje met pasjes waaronder een creditcard.


Ermelo - met drank op tegen een boom.

Op dinsdag (09-11) rond 23.20 uur raakte een 46-jarige automobilist de macht over het stuur kwijt op de Jhr.dr. C.J. Sandbergweg en botste tegen een boom. De boom raakte door de klap ontworteld en werd een aantal meters meegesleept door de auto. De bestuurder kon op eigen kracht de auto verlaten. Hij was gewond aan zijn hoofd en klaagde over pijn in de nek. De man werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie inmiddels had geconcludeerd dat de man naar alcohol rook werd in het ziekenhuis een bloedproef gedaan. De uitslag hiervan zal enkele dagen op zich laten wachten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.


Harderwijk - diefstal shovel.

In de nacht van maandag op dinsdag (08/09-11) werd er vanaf de gemeentewerf aan de Rietmeen een shovel ontvreemd van het merk Ahlman, type AZ 85T, kleur geel, waarde
zo'n E 80.000,- ,


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


EINDE BERICHTEN



---- --