Politie Zuid-Holland-Zuid

Moordonderzoek heropend

Dordrecht 10-11-2004 - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft een moordonderzoek heropend. Op Goede Vrijdag 28 maart 1997 werd de 28-jarige alleenstaande vrouw A. Sripho dood aangetroffen. Zij woonde in de Van Ewijkstraat te Dordrecht. Zij was niet in de woning aanwezig. Het 6-jarige zoontje was alleen thuis en kon niet vertellen waar zijn moeder was. Er werd alarm geslagen en in de loop van de dag trof de politie de vrouw dood aan, in haar eigen kelderbox. De vrouw was door misdrijf om het leven gekomen.

Er is destijds een team van ongeveer 25 mensen op de zaak gezet. De moord bleef echter onopgelost. De afgelopen jaren zijn de opsporingstechnieken sterk verbeterd. Deze zaak leende zich voor een nieuw onderzoek.

DNA onderzoek wordt ingezet als opsporingstechniek onder een groep personen die een nauwe relatie had met het slachtoffer. Daarnaast wordt buurtonderzoek gehouden onder mensen die destijds niet bereikt konden worden.Verder worden personen benaderd die al eerder een verklaring hebben afgelegd in deze zaak.

De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft ook veel belangstelling voor informatie van eventuele getuigen vanuit de buurt Wielwijk of de kennissenkring van het slachtoffer en die nooit aan de Politie Zuid-Holland-Zuid gemeld zijn. Reacties zijn natuurlijk welkom op het algemene nummer van de Politie Zuid-Holland-Zuid, 0900-8844 (lokaal tarief).

Foto mevrouw Sripho