Casema

10-11-2004
Casema neemt extra beveilingsmaatregelen in strijd tegen (worm)virussen Sasser en Blaster
In de strijd tegen (worm-)virussen zoals Sasser en Blaster neemt Casema op korte termijn maatregelen door het sluiten van zgn. internetpoorten waarvan deze virussen gebruik maken. Het betreft de poorten 135 en 445. Daarnaast worden de poorten 137, 138 en 139 gesloten om te voorkomen dat klanten toegang hebben tot elkaars computerbestanden.
Deze maatregelen gaan per direct in voor nieuwe internetklanten, zodra het kabelmodem is geïnstalleerd. Voor huidige klanten worden de maatregelen de komende weken middels een reset van het kabelmodem ingesteld. U hoeft hier zelf verder niets voor te doen.

Door het blokkeren van met name poort 135 en 445wordt de mogelijkheid om bestanden en printers via het internet (Microsoft file- en printsharing en networking) te delen beperkt. Dit geldt niet voor het netwerk bij u thuis.

U kunt uw computer(s) beschermen tegen wormen en virussen door regelmatig de laatste updates van het besturingssysteem te installeren. Ook uw anti-virus software moet zijn voorzien van de laatste updates. Tenslotte is het raadzaam een firewall programma op uw computer te installeren.

De nieuwste updates voor Microsoft vindt u op:
http://windowsupdate.microsoft.com
Meer informatie over de computerwormen zoals Sasser en Blaster en andere virussen vindt u op http://www.virusalert.nl

Casema stelt zich ten doel om het internetgebruik zo plezierig mogelijk voor u te laten verlopen. Ook in de toekomst kunt u â indien nodig - aanvullende maatregelen verwachten om het internetplezier van al onze klanten veilig te stellen.