Politie Drenthe

Politie vordert 413 rijbewijzen in

Assen 10-11-2004 - In Drenthe hebben tot nu toe dit jaar 413 automobilisten en motorrijders hun rijbewijs moeten inleveren bij de politie. Het merendeel daarvan, zon 65 procent, is ingevorderd wegens rijden met meer dan 50 kilometer boven de maximaal toegestane snelheid. De rest komt voornamelijk op het conto van automobilisten die met teveel drank op achter het stuur zaten. Verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld was goed voor 215 ingevorderde rijbewijzen.

De ingevorderde rijbewijzen gaan samen met het proces verbaal naar het Openbaar Ministerie en de Officier van Justitie bepaalt aan de hand van het proces verbaal of hij het rijbewijs tot aan de zitting onder zich houdt dan wel dat de verdachte zijn rijbewijs kan ophalen van het Arrondissementsparket. Tijdens de zitting kan de Officier van Justitie, afhankelijk van de ernst van de zaak, een periode van ontzegging van de rijbevoegdheid eisen

Rijbewijs tonen

Ongeldigverklaring

Als het gaat om zeer ernstige overtredingen of om het ontbreken van voldoende rijvaardigheid dan kan het rijbewijs ongeldig verklaard worden. De Divisie Vorderingen van het Centraal Bureau Rijvaardigheid is in ons land de instantie die de zogenaamde artikel 130 procedure uitvoert.

Het jaar daarbij jaarlijks om 5500 a 6000 zaken. Dat houdt in dat er per werkdag ruim twintig rijbewijzen ongeldig worden verklaard.

Controles komende week

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan voor de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Zaterdag 13 november is er een radarsnelheidscontrole op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen.
Zondag 14 november staat de radarauto op de Dikke Wijk in Nieuw Amsterdam en op de Drentse Mondenweg bij Valthermond en 1e Exloermond. Maandag 15 november is er een snelheidscontrole op de Carstenstraat, de Boekweitlaan en Het Haagje in Hoogeveen.
Dinsdag 16 november is er een radar snelheidscontrole op de A28 tussen Assen en De Punt.
Woensdag 17 november is er een gordels en roodlicht controle in Assen. Donderdag 18 november is er een snelheidscontrole op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl