Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos ReportNet" beschikbaar voor Linux

Cognos en IBM ontwikkelen release voor Linux om adoptie platform te versnellen

Nieuwegein, 10 november 2004 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), biedt nu ook Cognos ReportNet" voor het platform Linux on pSeries een belangrijk onderdeel van de IBM eServer Linux-strategie. De introductie past in het kader van IBM s initiatief Linux on POWER.

IBM en Cognos, al jarenlang partners, hebben in nauwe samenwerking Cognos ReportNet on Linux ontwikkeld. De ontwikkeling maakt deel uit van een wereldwijde, meerjarige overeenkomst om de adoptie van Business Intelligence op IBM Linux-systemen met Cognos-oplossingen te stimuleren.

We zijn verheugd dat Cognos ReportNet geschikt heeft gemaakt voor Linux on POWER , zegt Gary Schneider, Director of Linux bij IBM s divisie voor DB2 Information Management. Business Intelligence is een snelgroeiende markt voor Linux. Door de beschikbaarheid van toonaangevende ISV-applicaties in combinatie met de prijs- en prestatievoordelen van Linux on POWER zijn er meer mogelijkheden voor klanten. Dit zal een bedrijfsbrede adoptie van Linux versnellen.

Cognos ReportNet is een webgebaseerde omgeving voor rapportage en query, met uitgebreide ondersteuning van verschillende talen en een op Web Services gebaseerde architectuur. Cognos komt hiermee tegemoet aan de behoeften van veel multinationals die gediversifieerd opereren en zorgt voor een spectaculaire daling van de total cost of ownership. Cognos ReportNet maakt gebruik van Cognos geavanceerde query- en rapportagetechnologie en betekent een revolutie in rapportage. De softwareoplossing is inzetbaar voor honderden tot duizenden gebruikers. Linux ondersteunt deze schaalbaarheid op zeer kostenefficiënte wijze en versterkt de prestaties en computerkracht van Cognos-implementaties tegen lage kosten.

Linux is tegenwoordig een wijdverspreid platform en klanten kijken steeds meer om zich heen voor verdere mogelijkheden. Met deze introductie bieden we hen nog meer keuze in besturingssystemen , zegt Jennifer Francis, Vice President Business Intelligence van Cognos. De betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid maken Linux een zeer geschikt platform voor Business Intelligence-oplossingen zoals die van Cognos. Het is een zeer aantrekkelijke propositie voor klanten die hoogwaardige Business Intelligence willen.

Over Cognos

Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.



Ingezonden persbericht