Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 10-11-2004

Politie zoekt contact
SCHOONEBEEK De politie in Emmen wil graag in contact komen met de bestuurder van een beige kleurige VW Golf die woensdagmorgen tegen 11.00 uur op de Europaweg in Schoonebeek tegen de laadklep van een vrachtauto botste. De chauffeur was net bezig de laadklep omlaag te doen toen de auto met de rechtervoorzijde daar tegenaan botste. Hoewel de auto forse schade had reed de (oudere) bestuurder weg zonder zich bekend te maken. De schade aan de vrachtauto valt mee.

Licht gewond bij kop-staart aanrijding
EMMEN Bij een kop-staart aanrijding op de Wolfsbergenweg in Emmen raakte woensdagmorgen een 44 jr. man uit Emmen licht gewond. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. De man botste met zijn auto achter op een voor hem rijdende auto bestuurd door een 24 jr. man uit Schoonoord. Deze remde af voor de kruising met de Hagedoorn. De achter hem rijdende man had dit te laat in de gaten waarna een botsing volgde.

Auto tegen boom
DALEN Woensdagmorgen botste op de Eldijk in Dalen een 18 jr. jongeman uit Nieuw Amsterdam met een auto tegen een boom. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met de wielen in de rechterberm. De auto schampte een boom en kwam daarna tegen een andere boom tot stilstand. De brandweer haalde de gewonde jongeman uit het wrak van zijn auto waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Vervolgbericht kettingbotsing A-32
MEPPEL Bij dit ongeval woensdagmorgen ter hoogte van het spoorwegviaduct waren acht autos betrokken. In totaal raakten vijf personen gewond waarvan vier ter observatie zijn opgenomen in het ziekenhuis in Meppel. Het ongeval ontstond doordat een 32 jr. automobiliste uit Tuk door nog onbekende oorzaak met haar auto in een slip kwam. Zij botste tegen de betonnen zijkanten bij het viaduct en kwam dwars op de rijbaan te staan. Achter haar rijdende autos probeerden de gestrande auto te ontwijken. Een deel lukte dit. Zeven autos echter niet.
De gewonden zijn: de 32 jr. automobiliste uit Tuk, een 32 jr. automobilist uit Leeuwarden, een 26 jr. automobiliste en haar 29 jr. passagiere beiden uit Steenwijk en een 31 jr. automobilist uit Steenwijk.

Ruit ingegooid
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden een ruit ingegooid van de moskee aan de Stadhouderslaan in Assen.

Met auto in kanaal
HOOGHALEN Een 22 jr. inwoner van Beilen reed woensdagmorgen vanaf het Kanaal Noordzijde in Hooghalen het water van het naast deze weg gelegen kanaal in. Volgens de man lette hij even niet goed op waardoor hij de berm inreed en in het water terechtkwam. Hij kon zelf uit zijn auto komen en op het droge klimmen. Kletsnat belde hij bij omwonenden aan waarop 112 werd gebeld. Met rugletsel is hij later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Gestolen boot terecht
EMMEN De boot die werd vermist vanachter een woning aan de Witrugspecht in Emmen en waarvan men dacht dat deze gestolen was is terecht. De boot is in dezelfde vijver teruggevonden. Waarschijnlijk is de boot losgeslagen door de harde wind en weggedreven.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.