Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Kwart scholieren kampt met schulden

Amsterdam, 10 november 2004 25% van de scholieren in Nederland heeft te kampen met schulden; 8% van de scholieren heeft zelfs een schuld van ¬500,- of hoger. 26% van alle scholieren geeft aan maandelijks net niet of helemaal niet uit te komen met geld. Onder mbo ers is dit zelfs 31%.

Dit blijkt uit onderzoek van Aromedia, uitgevoerd onder ruim 1000 scholieren in het vmbo, mbo, havo en vwo. De meest genoemde kostenposten door scholieren zijn kleding (59%), uitgaan (45%) en de kosten van een mobieltje (43%). Eten, snacks en snoep scoren eveneens hoog (33%). Vmbo ers noemen opvallend vaker dan ander scholieren sigaretten en snacks of snoep als kostenpost (respectievelijk 23% en 41%).

Gekeken naar leeftijd valt op dat de schulden sterk toenemen vanaf het achttiende jaar. 19% van de scholieren in de leeftijd van 18 t/m 20 heeft een schuld van ¬500,- of hoger. Van deze leeftijdsgroep heeft 70% minder dan ¬200,- per maand te besteden.

Aromedia Onderzoek

Aromedia onderzoekt jaarlijks ruim 35.000 scholieren en studenten. Ze is initiator van de jaarlijkse TKMST Monitor, het grootste onderzoek in Nederland onder scholieren over o.a. studiekeuze. Hiernaast biedt Aromedia Onderzoek door middel van kort onderzoek en polls inzicht in actuele zaken omtrent scholieren en studenten.

Aromedia

Aromedia ondersteunt scholieren, studenten en professionals in de leeftijd van 11 tot en met 37 jaar bij het maken van de belangrijkste keuzes op het gebied van studie, werk en leven. TKMST, Sum en Carp en Studie Beurs zijn de vier hoofdmerken waaronder onder andere tijdschriften, gidsen, agenda s, websites en cd-rom s en evenementen worden geproduceerd. Tevens doet Aromedia onderzoek onder ruim 35.000 scholieren en studenten.

#####