Gemeente Borsele

College Borsele wil uitbreiding Kerstenschool

Heinkenszand, 10 november 2004

Het dagelijkse bestuur van de gemeente Borsele heeft de knoop doorgehakt voor wat betreft de uitbreiding van de basisschool Ds. G.H. Kerstenschool in Borssele. De uitbreiding moet totstandkomen aan de voorzijde van het schoolgebouw. Hiervoor moet het Allévo-gebouw wijken. Het college stelt de gemeenteraad voor extra krediet beschikbaar te stellen voor de uitbreiding.

De basisschool Ds. G.H. Kerstenschool in Borsele is vanaf 2003 aan uitbreiding toe. Daar zijn verschillende oplossingen voor gepasseerd. In verband met onder meer welstandsvoorschriften kregen eerdere ideeën om de school te verbouwen en uit te breiden aan de achterkant/zijkant niet de voorkeur. Uiteindelijk bleef de uitbreiding met een lokaal voor een negende groep aan de voorkant van de school over. Om daar uit te kunnen breiden moet het Allévo-gebouw, dat daar nu staat, echter wijken. Voor die optie heeft het college nu gekozen. De functies van het Allévo-gebouw (Groene Kruiswerk) krijgen een plek in de verbouwde school.
Het college wilde eerst twee vliegen in een klap slaan door nieuw te bouwen voor de Ds. G.H. Kerstenschool én de Franck van Borsseleschool te verhuizen naar het huidige schoolgebouw van de Ds. G.H. Kerstenschool. Dit wilde het college in het kader van een optimale instandhouding van het openbaar onderwijs in de gemeente. Want die verhuizing had uitkomst geboden aan de afstandsproblematiek waar de openbare scholen mee kampen.
Omdat dat plan niet haalbaar is, kiest het college alsnog voor een uitbreiding van de Ds. G.H. Kerstenschool. Voor de instandhoudingsproblematiek van het openbaar onderwijs zoekt het college naar andere oplossingen. Op 18 november is over dat thema een informatieve raadsbijeenkomst georganiseerd.
Het voorstel van het college voor extra krediet voor de uitbreiding wordt 2 december aanstaande door de gemeenteraad behandeld.