Gemeente Twenterand


Doorlooptijd vergunningen voor evenementen

Organiseert u wel eens evenementen, zoals braderieën, jaarmarkten, muziekfestijnen, hardloop of wielerwedstrijden? Dan hoort u een aantal vergunningen aan te vragen. Om eventuele teleurstellingen te voorkomen, verzoeken wij u om de vergunningen ruim van te voren aan te vragen.

Voor evenementen heeft u doorgaans de volgende vergunningen nodig: een evenementenvergunning, een ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet en een gebruiksvergunning brandveiligheid.

Voor het aanvragen van bovengenoemde vergunningen is de doorlooptijd minimaal drie weken. Voor grote evenementen raden wij u aan om rekening te houden met een doorlooptijd van zes tot acht weken. De gemeente heeft dit nodig vanwege de vooroverleggen met verschillende veiligheidsinstanties.

Wij verzoeken u om deze doorlooptijden in acht te nemen om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Bij het te laat indienen van de aanvragen bestaat de mogelijkheid dat deze niet in behandeling worden genomen.

De aanvraagformulieren kunt u aanvragen bij de Vastgoedbalie van de gemeente Twenterand. Telefonisch bereikbaar op 678 666. De vergunning kunt u indienen bij de gemeente Twenterand, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen.