2e persbericht van woensdag 10 november 2004

Eindhoven 10-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuigen aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die woensdagochtend rond 9.30 uur plaatsvond op de kruising Karel de Grotelaan/Donizettilaan/Glinkastraat. Daarbij kwamen een 13-jarige fietser uit Veldhoven en een 24-jarige automobilist uit Eindhoven met elkaar in botsing. De jongen is met hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De politie wil daarom graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Volgens getuigen zou een mevrouw die daar op dat moment met een hondje liep hebben gezien wat er is gebeurd. Zij wordt met name opgeroepen om zich bij de politie te melden. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Helmond: Gereedschap weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan de Saffierstraat zijn onder meer twee boormachines en een cirkelzaag weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Maarheeze: Politie ontmantelt hennepkwekerijen

De politie van Cranendonck heeft woensdagmorgen drie hennepkwekerijen ontmanteld op een woonwagencentrum aan de Vinnen in Maarheeze. De kwekerijen waren ondergebracht in schuren met bijbouw. Eén woonwagen deed geen dienst meer als woning maar was volledig ingericht als hennepkwekerij. De planten waren echter juist geoogst. In totaal werden er 332 hennepplanten aangetroffen. Met de elektriciteitsvoorziening was geknoeid. De situatie werd door het energiebedrijf als uiterst gevaarlijk gekwalificeerd. Het energiebedrijf moest tijdelijk de gehele elektriciteit op het centrum afsluiten en pas na de ontmanteling kon bij de resterende woningen de elektriciteit worden aangesloten. Tegen drie bewoners, 28, 34 en 51 jaar oud, is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De planten zijn vernietigd en de materialen van de kwekerijen zijn in beslaggenomen.

Budel: Sigaretten weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Randweg-Oost is een hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 6.30 uur. Er is een gat in het dak van het bedrijf gemaakt.

Asten-Heusden/Asten: Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles op de Voorste Heusden in Asten-Heusden en de N279 in Asten zijn in totaal vijf automobilisten staande gehouden en bekeurd omdat ze te hard reden. Dat gebeurde woensdag tussen 10.00 en 12.30 uur. De hoogst gemeten snelheid op de Voorste Heusden was 70 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Op de N279 mag 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was daar 119 km/u.

Veldhoven: Gereedschap gestolen

Bij een inbraak in een gebouw-in-aanbouw is een nog onbekende hoeveelheid gereedschap weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. De voordeur is opengebroken.