Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco Systems introduceert dual-band Aironet Access Points voor betere beveiliging en capaciteit

Geïntegreerde draadloze IDS in samenwerking met AirDefense

Amsterdam, 10 november 2004 - Cisco Systems introduceert de Cisco Aironet® 1130AG en 1230AG Series IEEE 802.11a/b/g dual-band Access Points. Met deze nieuwe Access Points komt Cisco tegemoet aan de behoefte aan grotere capaciteit door een toenemend aantal gebruikers van Wireless Local Area Networks (WLAN's). De nieuwe generatie Aironet Access Points ondersteunt de IEEE 802.11i beveiligingsstandaard en Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2). De adviesprijzen van de nieuwe Aironet Access Points liggen ongeveer $100 hoger dan de huidige single-band modellen. Intel, strategisch partner van Cisco, biedt ondersteuning voor Cisco Compatible Extensions Versie 3.

Om de beveiliging van WLAN verder uit te breiden heeft Cisco een overeenkomst gesloten met AirDefense door Wireless Intrusion Detection Systems-technologie (IDS) te integreren in het Cisco Structured Wireless Aware Network-raamwerk (SWAN). Op basis hiervan krijgen klanten met de Cisco Aironet Access Points de beschikking over volledig geautomatiseerde beveiligingsfuncties. Met Cisco SWAN maakt Cisco het beheer van draadloze netwerken voor haar klanten eenvoudiger.

De Cisco Aironet® 1130AG en 1230AG Series IEEE 802.11a/b/g dual-band Access Points maken gebruik van IEEE 802.11a- en 802.11g-uitzendapparatuur. De Access Points voorzien in gelijktijdige ondersteuning van 5.0 en 2.4 GHz. Hiermee bieden ze een totale capaciteit tot 108 Mbps met een groter bereik dan de huidige uitzendapparatuur.

Het volledige persbericht kunt u vinden in de Cisco Newsroom.


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, viert dit jaar dat het bedrijf zich al 20 jaar inzet voor technologische innovatie, een leidende positie in de bedrijfstak heeft en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda heeft staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

Karin van Geelen
Cisco Systems
PR Manager
tel: 020-357 34 12
kgeelen@cisco.com
http://www.cisco.nl

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl