Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos ReportNet" nu ook voor Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Ready gecertificeerde oplossing stelt IT-beslissers in staat rapportagefunctionaliteit te integreren in Linux-applicaties

Nieuwegein, 10 november 2004 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), biedt Cognos ReportNet" voor het Red Hat Enterprise Linux-platform. Cognos ReportNet is volledig gecertificeerd en geschikt voor Red Hat Enterprise Linux en heeft daarmee de Red Hat Ready-status verworven. Hiermee zijn IT-beslissers in staat rapportagefunctionaliteit te integreren in hun Linux-applicaties. IBM ondersteunde Cognos bij de ontwikkeling van Cognos ReportNet voor het Linux-platform. Dit gebeurde als onderdeel van een wereldwijde, meerjarige overeenkomst om de adoptie van Business Intelligence door Linux-gebruikers te stimuleren.

Red Hat werkt graag samen met toonaangevende applicatieaanbieders zoals Cognos. Zo zorgen we ervoor dat klanten profijt hebben van open source in bedrijfsbrede omgevingen waarin kostenefficiency cruciaal is , zegt Mike Evans, Vice President Partner Development van Red Hat. De software van Cognos is een geweldige aanvulling op de bestaande enterprise applicaties voor Red Hat Enterprise Linux.

Red Hat stimuleert de adoptie van Linux door een stabiel platform te bieden waarmee organisaties bedrijfsbreed kunnen profiteren van de voordelen van open source-oplossingen. Met de certificatie vergroot Cognos de mogelijkheden voor klanten van Red Hat Enterprise Linux met een grote variëteit aan hoogwaardige, goedkope alternatieven voor Business Intelligence en Performance Management. Bovendien versterkt Cognos zijn positie in de Linux-markt, door de toegang tot de wereldwijde verkoop- en marketingprogramma s, technologiestrategieën en ontwikkeloplossingen van Red Hat.

Cognos ReportNet is een webgebaseerde omgeving voor rapportage en query, met uitgebreide ondersteuning van verschillende talen en een op Web Services gebaseerde architectuur. Cognos komt hiermee tegemoet aan de behoeften van veel multinationals die gediversifieerd opereren en zorgt voor een spectaculaire daling van de total cost of ownership. Cognos ReportNet maakt gebruik van Cognos geavanceerde query- en rapportagetechnologie en betekent een revolutie in rapportage. De softwareoplossing is inzetbaar voor honderden tot duizenden gebruikers. Klanten kunnen nu gebruikmaken van het goedkope Linux in combinatie met Cognos ReportNet en zo cruciale bedrijfsinformatie volledig integreren in de dagelijkse activiteiten waardoor de prestaties verbeteren.

Bij Cognos beschouwen we Linux als een strategische en belangrijke markt voor onze klanten , zegt Jennifer Francis, Vice President Business Intelligence van Cognos. Linux is tegenwoordig een wijdverspreid platform en klanten kijken steeds meer om zich heen voor verdere opties. Door de bedrijfsbrede rapportageoplossingen van Cognos te combineren met Red Hat Linux bieden we een geïntegreerd Linux-platform waarmee klanten hoogwaardige end-to-end oplossingen kunnen ontwikkelen voor specifieke branchetoepassingen.

Over Red Hat

Red Hat is de wereldwijd toonaangevende aanbieder van open source en Linux. Het hoofdkantoor van Red Hat is gevestigd in Raleigh, NC, in de Verenigde Staten. Verder heeft het bedrijf vestigingen over de hele wereld. Red Hat stimuleert het gebruik van Linux en open source door hoogwaardige, goedkope technologie toegankelijk te maken. Red Hat levert zowel besturingssystemen als middleware, applicaties en managementoplossingen. Ook geeft Red Hat ondersteuning, training en advies aan klanten over de hele wereld en via eersteklas partners. De Open Source-strategie van Red Hat biedt klanten de mogelijkheid vanuit een langetermijnvisie infrastructuren te bouwen die gebaseerd zijn op en optimaal gebruikmaken van open source-technologieën. De focus ligt daarbij op veiligheid en gebruiksgemak. Voor meer informatie: www.readhat.com.

Over Cognos

Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.



Ingezonden persbericht