Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 10 november 2004

(

Oegstgeest - Aanrijding
Een 58-jarige automobilist uit Oegstgeest verleende op woensdag 10 november rond 07.50 uur op de kruising Abtspoelweg met het Lange Voort geen voorrang aan een 58-jarige fietser uit Voorhout. Bij de aanrijding die ontstond liep de Voorhouter een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Oegstgeest - Aanrijding
Een 59-jarige automobilist uit Oegstgeest verleende op woensdag 10 november rond 09.15 uur op de rotonde Rijnzichtweg/Rijngeesterstraatweg en Geverstraat geen voorrang aan de over een fietsoversteekplaatst fietsende 19-jarige plaatsgenoot. Bij de aanrijding die ontstond liep de fietser rugletsel op. Hij werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Leiden - Overval op bloemenwinkel
Een nog onbekende man pleegde op woensdag 10 november een overval op een bloemenwinkel aan de Kooilaan. De man kwam rond 12.00 uur de winkel binnen, bedreigde de 25-jarige eigenaresse van de winkel met een mes en deed vervolgens een greep in de kassa. Met een onbekend geldbedrag verliet hij de winkel. Een onmiddellijk door de politie ingesteld onderzoek bleef tot op heden zonder resultaat.
Binnen 24-uur tijd is dit de 2e overval waarbij de overvaller een greep in de kassa deed. In de late namiddag van dinsdag 9 november werd een tabakszaak aan de Maasstraat overvallen. Uit het ingestelde onderzoek is naar voren gekomen dat een nog onbekende man kort voor en mogelijk op het tijdstip van de overval in een donkerkleurige auto voor de zaak langdurig zat te bellen. Mogelijk dat hij belangrijke informatie voor het politieonderzoek heeft. De politie vraagt hem dan ook contact op te nemen met de recherche van de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook mogelijke andere getuigen wordt gevraagd te bellen.

Leiden - Politie controleert vrachtverkeer
Woensdagmorgen 10 november vond een grootscheepse transportcontrole plaats. Tussen 08.00 en 11.30 uur werd vrachtverkeer op de Plesmanlaan, de Doctor Lelylaan, de A44 en de Haagsche Schouwweg door motorrijders gebracht naar een controleplaats aan de A44 nabij Oegstgeest. Daar werden de vrachtwagencombinaties gecontroleerd op met name de naleving van de regels van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen, het Voertuigreglement en de Wet Milieu beheer. Bij zes voertuigen was niet alles in orde. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor ontbreken van etiketering van de belading en overbelading en het niet voeren van oranje gevaarsborden, Verder bleef het bij een waarschuwing voor het ontbreken van aanduidingen van het gebruik van veiligheidsmiddelen, een niet goed afgestempeld rijbewijs, niet goed werkende verlichting en gescheurde spanbanden. De controle werd uitgevoerd door de politie van het team Leiden-West, medewerkers van Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Verkeersdienst Hollands-Midden en een medewerker van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.


------------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --