Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 10 november

Alkmaar 10-11-2004 - 16.48 uur

Diefstal auto
Alkmaar, dinsdag 9 november 2004.
Tussen maandag 15.00 uur en dinsdag 13.00 uur werd een bestelauto ontvreemd vanaf de Koggewaard in Alkmaar. Het ging om een witte Hyundai H100 met kenteken VV-FG-02. De wagen was rondom voorzien van het opschrift 'Brink Bouw'. In de bus was timmergereedschap aanwezig. Bergen, woensdag 10 november 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf het parkeerterrein van een conferentieoord aan de Duinweg in Bergen een personenauto ontvreemd. Het ging hierbij om een zwarte BMW 330D Sedan met kenteken 93-LJ-NV.
Groet, woensdag 10 november 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf een parkeerplaats aan de Fazantstraat in Groet een meerkleurige Nissan Patrol ontvreemd. De auto was voorzien van een bullbar aan de voorzijde en sidesteps onder de portieren. De auto had het kenteken VV-43-GJ.

Rijbewijs ingevorderd
Heiloo, dinsdag 9 november 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur reed een 34-jarige man uit Egmond aan Zee op een motorfiets over de Vennewatersweg te Heiloo. Hier reed hij met een snelheid van 111 km per uur, terwijl een snelheid van 50 km per uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmorgen is een korte snelheidscontrole gehouden op de Van Veenweg in Heerhugowaard. Hierbij kregen drie bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur. Er werd op deze plaats gecontroleerd omdat hier op dat tijdstip de verkeersbrigadiers van de Pater Jansmitschool kinderen over laten steken. Er wordt door de verkeersbrigadiers regelmatig geklaagd over de hoge snelheid van passerende auto's.

Aanrijding met letsel
Heiloo, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 07.20 uur raakte een 17-jarige bromfietser uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising Kennemerstraatweg
- van Foreestlaan in Heiloo. Een 29-jarige man uit Heiloo reed in een personenauto over de Kennemerstraatweg en wilde rechtsaf slaan de van Foreestlaan in. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd. Deze reed op het fietspad naast de Kennemerstraatweg. Bij de aanrijding brak de jongen zijn sleutelbeen. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Auto te water
Sint Pancras, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 13.10 uur reed een 80-jarige vrouw in een personenauto over de Vronemeerweg te Sint Pancras. Doordat zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor, raakte de auto in de berm en belandde vervolgens in een naast de weg gelegen sloot. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij.

Bommelding
Noord-Scharwoude, dinsdag 9 november 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur werd melding gemaakt van een verdacht koffertje dat bij een woning bij een bedrijfspand aan de Mossel in Noord-Scharwoude lag. Het ging hierbij om een koffertje waarop een printplaat was gemonteerd. De bewoner van het pand had 's nachts geluid gehoord bij zijn woning. Mogelijk werd het koffertje toen geplaatst.
De politie stuurde een speciaal opgeleide politiemedewerker ter plaatse die een eerste inschatting maakte van de situatie. Deze besloot de EOD te waarschuwen. De omgeving van het bedrijf werd afgezet. Personeel van een nabijgelegen kantoorpand werd verzocht iets eerder naar huis te gaan. Ter ondersteuning van de EOD werd de brandweer en een ambulance ter plaatse geroepen. De EOD onderzocht het verdachte koffertje met röntgenapparatuur. Toen bleek dat er niets in het koffertje zat kon dit worden geopend. Het koffertje werd aan de technische recherche overgedragen voor nader onderzoek.. Om 19.00 uur werd afzetting opgeheven.