Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 10 november

Den Helder 10-11-2004 - 16.50 uur

Politie zoekt aangever
Den Helder, dinsdag 9 november 2004.
Omstreeks 16.05 uur betrapte een man vier jongens bij de fietsenstalling bij de Texelse boot aan het Havenplein. Ze waren bezig om met behulp van een betonschaar fietsen te stelen. Toen de man hen vermanend toesprak sloegen de jongens, in de leeftijd van 16 tot 17 jaar oud, op de vlucht. De getuige noteerde enkele gegevens en gaf deze door aan de politie. Van één fiets bleek een extra slot te zijn doorgeknipt. Het ringslot was nog intact. Het gaat om een fiets van het merk Giant, type Boulder. Voor het verdere onderzoek is het voor de politie van belang dat de benadeelde zich meldt en aangifte doet van poging tot diefstal. Hij of zij kan bellen met de politie in Den Helder via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole
Den Helder, dinsdag 9 november 2004.
Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Middenweg in Den Helder. In totaal werden elf bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden zonder veiligheidsgordel, te snel rijden en het niet handsfree bellen. Ook bleek een bromfietser geen certificaat te hebben.

Diefstal generator
Callantsoog, dinsdag 9 november 2004.
Op dinsdagmiddag werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Callantsogervaart te Callantsoog een aanhangwagen met generator weggenomen. Het gaat hierbij om een Bredenoord generator van het type 316KVA (kleur geel). Deze stond verankerd op de Baveco aanhangwagen, welke was voorzien van het kenteken WS-16-ZB. De combinatie heeft een waarde van 75.000 euro. Op de beide zijden van de generator staat de naam van Mosk Verhuur Julianadorp.