Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 10 november

Hoorn 10-11-2004 - 16.51 uur

Illegale stort
Bovenkarspel, woensdag 3 november 2004.
Op woensdag 3 november werd op een parkeerterrein in het Streekbos aan de Veilingweg te Bovenkarspel een illegale vuilstort ontdekt. Het ging om een vrachtwagenlading (ongeveer 8 kuub) zand waarin puindelen, betonnen stenen, gevelstenen en kalkzandsteen voorkwamen. Omdat niet bekend was waar het afval vandaan kwam, kon ook niet direct worden vastgesteld of er milieuschadelijke stoffen in zaten. Hierdoor was het Samenwerkingsorgaan Westfriesland (SOW) genoodzaakt de grond af te voeren en een kostbare analyse uit te laten voeren. Overigens bleek de grond niet vervuild te zijn.
In het Streekbos wordt vaker afval gedumpt (bijvoorbeeld resten van hennepplantages en restanten van de productie van XTC). De politie wil dan ook graag de verantwoordelijke(n) van deze illegale stort opsporen. Mocht u getuige van dit incident zijn geweest of op een andere wijze iets van deze vuilstort weten, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak in woning
Hoorn, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 00.40 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Italiaanse Zeedijk in Hoorn. Toen een van de bewoners van het pand thuiskwam bleek de achterdeur open te staan. In het pand brandde licht. Uit de woonkamer waren een computer ene en scanner ontvreemd.

Aanrijding met letsel
Abbekerk, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 08.50 uur raakte een 19-jarige vrouw uit Lambertschaag gewond bij een aanrijding op de Zuideinde te Abbekerk.. De vrouw stond daar met een bromfiets toen een vrachtwagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Purmerend, achteruit kwam rijden. De vrouw werd aangereden en kwam ten val. Hierbij liep zij beenletsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Het letsel bleef beperkt door de lage snelheid van de vrachtwagen.

Diefstal auto
Hoorn, woensdag 10 november 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto ontvreemd vanaf de Kievit in Hoorn. De auto stond geparkeerd op het gedeelte langs het spoor. Het ging om een blauwe Mitsubishi Galant 2.4GDI met kenteken 19-HR-BK.