Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Verschoor ondertekent actiekaart 'Laat de mantelzorger niet barsten!'
Uitgebracht op: woensdag 10 november 2004

Op de Dag van de Mantelzorg, 10 november 2004, ondertekende wethouder P.J. Verschoor van de gemeente Voorschoten ter ondersteuning van een landelijke actie de actiekaart Laat de mantelzorger niet barsten!. Begin december worden alle ondertekende actiekaarten in Madurodam aangeboden aan vertegenwoordigers van de landelijke politiek.

Mantelzorgers zorgen onbetaald, uit liefde, noodzaak en persoonlijke betrokkenheid voor iemand die gehandicapt, (hoog)bejaard of langdurig ziek is. Bijvoorbeeld voor een echtgenoot, kind, vader, moeder, vriendin of buurman. In Nederland geven meer dan 1,3 miljoen mensen één of andere vorm van mantelzorg.

Actiekaart Laat de mantelzorger niet barsten!
Vanwege de bezuinigingen in de zorg en sociale zekerheid wordt een steeds groter beroep op mantelzorgers gedaan. Om de regering op te roepen mantelzorgers beter te ondersteunen is de landelijke actie Laat de mantelzorger niet barsten! opgezet. Op de landelijke Dag van de Mantelzorg heeft de Regionale Mantelzorg Organisatie (RMO) Haaglanden wethouder Verschoor een uitvergrote actiekaart aangeboden ter ondertekening. De wethouder gaf bij het ondertekenen van de actiekaart aan de mantelzorger hiermee symbolisch te ondersteunen. Mevrouw Thoral, voorzitter van de RMO Haaglanden, hoopt dat veel Voorschotenaren het voorbeeld van de heer Verschoor zullen volgen. De actiekaart kan elektronisch worden getekend via de website www.mantelzorg.nl

Activiteiten tijdens de dag en de maand van de Mantelzorg Op de Dag van de Mantelzorg worden op meer dan 250 plaatsen in het land speciale activiteiten georganiseerd. Daarnaast vinden in Zuid-Holland diverse activiteiten plaats in november, de Maand van de Mantelzorg. Zo organiseert het steunpunt Mantelzorg Voorschoten Wassenaar op 13 november a.s. voor mantelzorgers uit die gemeenten een wandeling in Wassenaar, gevolgd door een High Tea in Verzorginghuis Adegeest in Voorschoten. Meer informatie over andere activiteiten tijdens de Maand van de Mantelzorg, is te vinden op de website www.mantelzorg.nl.

Steunpunt Mantelzorg Voorschoten - Wassenaar
Voor een luisterend oor, informatie, advies en bemiddeling kunnen mensen die een chronisch zieke of gehandicapte familie of naaste verzorgen, terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Voorschoten-Wassenaar. Telefonisch bereikbaar op werkdagen op telefoonnummer: (071) 5600 272.


- einde bericht -