Time : 5:56:25 PM
Date : Wednesday, November 10, 2004
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Het sectoraal bijzonder plan van aanleg Diksmuide (2de fase) goedgekeurd

PERSMEDEDELING VAN DIRK VAN MECHELEN
VLAAMS MINISTER VAN
FINANCIËN EN BEGROTING EN RUIMTELIJKE ORDENING

Vlaams minister Van Mechelen: "rechtszekerheid voor zonevreemde bedrijven is altijd fundamenteel uitgangspunt van mijn beleid geweest

Vandaag keurde Vlaams Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen het sectoraal bijzonder plan van aanleg of BPA voor de stad Diksmuide goed. Reeds eerder keurde de minister een eerste sectoraal BPA voor Diksmuide goed. Vandaag werden opnieuw een aantal bedrijven rechtszekerheid naar de toekomt toe gebonden.

Het instrument van een SBPA maakt het mogelijk om zone-vreemde bedrijven zone-eigen te maken. Dit betekent dat ze ruimtelijk is de juiste zone komen te liggen. De meeste van de opgenomen bedrijven lagen volgens het vigerende gewestplan (KB van 5 februari 1979) in landbouwgebied. Door het zone-eigen maken komen ze in juiste zone, zijnde ambachtelijke zone te liggen.

In totaal werden er 22 deelplannen in de bundel opgenomen. De ruimtelijke afweging welke per bedrijf gebeurde strookt met de principes van het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen en het in opmaak zijnde gemeentelijk structuurplan.

In totaal werden er 15 deelplannen volledig goedgekeurd: dit zijn Bouwstoffen Fossé, Decaigny, Metaalwerk Hancke, Herrewyn Dirk, slachthuis Debaille, slachthuis Plancke, Roose-Colpaert, Van Maele, Verstraete Graphics, Veryser, Vandewoude, Broucke, Vanhooren, Devisch, Lingier.

Drie deelplannen werden gedeeltelijk goedgekeurd, nl. Transport Vankemmelbeke-Fossé, Dekien trans-agro en Goemaere Installatie.

Persinfo:
Philippe Heyvaert, woordvoerder minister Dirk Van Mechelen 0495 - 23.16.90