Politie Zeeland


O-10549-2004 Bromfietser bij aanrijding gewond

Op de kruising Heuvelsweg / Tureluurweg in Kerkwerve raakte woensdag omstreeks 09.36 uur een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland gewond.
Hij werd aangereden door een 33-jarige vrouw uit dezelfde gemeente, die in een bedrijfsauto reed. Zij reed over de Tureluurweg, komende uit de richting van de Lokkersweg en op de kruising verleende zij geen voorrang aan de van rechts komende bromfietser. De jongen raakte ernstig gewond. Traumaheli en ambulance kwamen ter plaatse en de bromfietser werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Beide voertuigen raakten beschadigd.


W-10550-2004 Diefstal kentekenplaat

Tussen dinsdag 22.00 en woensdag 12.30 uur werd in de Haaksbergenstraat in Oost-Souburg een kentekenplaat van een personenauto gestolen.

O-10551-2004 Hennepkwekerij ontmanteld
In een loods op de Noordweegseweg in 's-Heer Arendskerke werd dinsdag omstreeks 14.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen.
In de kwekerij werden 460 stekken, alle benodigde apparatuur en plastic zakken met enkele honderden steelresten van een eerdere oogst aangetroffen. Om ongeveer 18.00 uur was de kwekerij geheel ontmanteld. Niemand werd aangehouden, de zaak wordt verder onderzocht.


O-10552-2004 Aanrijding in 's-Gravenpolder

Op de kruising Baarlandsezandweg / Schoorkenszandweg in 's-Gravenpolder vond woensdag omstreeks 14.45 uur een aanrijding plaats.
Een 28-jarige Middelburgse automobilist reed over de Achoorkenszandweg, in de richting van de Provincialeweg. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende 44-jarige bestuurster uit de gemeente Borsele. Bij de aanrijding werden beide voertuigen beschadigd.


W-10553-2004 Bromfietser en passagiere bekeurd

In Vlissingen werden woensdag omstreeks 16.30 uur een 23-jarige Vlissingse bromfietser en zijn 20-jarige, uit dezelfde plaats afkomstige, passagiere bekeurd.
Ze werden gezien in de Ribesstraat en gingen er, na het zien van de politie, vandoor. Vanaf de Ribesstraat sloeg de bestuurder scherp rechtsaf de Boterbloemlaan in. Hierbij verloor hij de macht over zijn stuur en viel, hierbij kwamen de bestuurder en zijn passagiere in een plas water terecht. De bestuurder kreeg een bekeuring omdat zijn voertuig onverzekerd was en omdat deze teveel vermogen had. De passagiere kreeg een bekeuring omdat zij geen helm droeg.