Time : 6:14:32 PM
Date : Wednesday, November 10, 2004
Sender Name: Child Focus

Europese dag op initiatief van de koningin

Brussel, 10 november 2004

Europese dag op initiatief van de koningin, in samenwerking met drie Andere leden van het erecomite van het « international center for Missing and exploited children » - 23 november 2004

Persmededeling en uitnodiging

Op initiatief van de Koningin, Erevoorzitster van Child Focus, en in samenwerking met de Europese Federatie voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen gaat op 23 november 2004 in Brussel een academische zitting door, voorafgegaan door een werklunch. De dag wordt met een Galaconcert in Flagey afgesloten.

Koningin Silvia van Zweden, Mevrouw Bernadette Chirac, echtgenote van de President van de Franse Republiek en Mevrouw Jolanta Kwasniewska, echtgenote van de President van de Republiek Polen, die zoals de Koningin, Europese leden zijn van het Erecomité van het "International Center for Missing and Exploited Children", zullen door hun aanwezigheid luister bijzetten aan deze dag met internationale dimensie.

Mevrouw Laurette Onkelinx, Vice-Eerste Minister en Minister van Justitie, en een vertegenwoordiger van de Europese Commissie beslast met het dossier justitie zullen aan de werklunch deelnemen.

Het doel van deze dag is, enerzijds, de vorderingen in de strijd tegen kindermisbruik in Europa onder de loep te nemen en, anderzijds, andere Europese landen aan te zetten om centra zoals Child Focus op te richten en de samenwerking tussen deze centra te versterken.

Contactpersoon : Isabelle Marneffe, Child Focus, +32/2/475 44 60

PERSPROGRAMMA (