Politie Groningen

Politie ontmantelt professioneel drugslaboratorium in loods (10/11/04)

Vledderveen 10-11-2004 - De politie heeft woensdagmiddag in een loods bij een boerderij aan de 3e Oomsberg in Vledderveen een groot drugslaboratorium ontmanteld. De actie werd uitgevoerd met medewerkers van justitie, gemeente, LFO (Landelijke Facilitaire Ondersteuning gericht op synthetische laboratoria), FIOD en NFI (Nederlands Forensisch Instituut).

De politie reageerde op grond van een anonieme tip en werd vervolgens in de loods een laboratorium aangetroffen. Naast een
tableteerinrichting en 2000 á 3000 liter aan chemicaliën trof de politie 90 kilogram amfetamine in poedervorm aan. Het laboratorium was zeer professioneel ingericht.

Straatwaarde
De bewoner van de boerderij, een 71-jarige man, is inmiddels door de politie gehoord. De Vleddervener wist volgens eigen zeggen niets af van het laboratorium. Hij had de loods verhuurd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurders van de loods en derhalve de eigenaren van het laboratorium. Alle goederen werden inbeslaggenomen. In totaal werkten 40 medewerkers mee aan het oprollen van het laboratorium. Het laboratorium wordt volgens landelijke maatstaven als een groot laboratorium gezien. De straatwaarde van de aangetroffen amfetamine wordt geschat op 1 miljoen euro. De politie beschouwt het ontmantelen van het drugslaboratorium als een groot succes.