Gemeente Hoorn


Woensdag 10 november: najaarsmarkt

Persbericht d.d.: 4 november 2004

De Hoornse binnenstad staat woensdag 10 november in het teken van de najaarsmarkt. Van half negen 's mor-gens tot vijf uur 's middags staan zo'n 230 marktkramen verspreid over de Nieuwstraat, de Gouw, de Gedempte Turfhaven, het Breed, de Veemarkt en het Grote Noord. Het parkeerter-rein aan de Spoor-straat verandert in een tuinplein met een grote sortering planten, bloembollen, gereedschappen en houten speelgoed.

Het aanbod is ook dit jaar uiterst gevarieerd.: van drogisterijartikelen tot boerenkaas, van stoffen en kleding tot gereedschap, en niet te vergeten de bekende Hoornse koetaai. Uiteraard zullen meer dan twintig standwerkers zich laten horen. Zij staan op de Gedempte Turfhaven en hun aanbod varieert van groenteschaven en blikopeners tot bloemen en gerookte vis. De pannen, de magnetische raamwasser en de leercrème zijn terug van weggeweest.

Stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt tijdens de najaarsmarkt het carillon van de Grote Kerk. Het concert begint om half twee en duurt tot half drie. Reynaert brengt Oudhollandse volksliedjes ten gehore.

Kom op de fiets
Tijdens deze najaarsmarkt zal extra veel verkeer via het Keern de binnenstad inrijden. Vanwege de herinrichting van de Muntstraat en de werkzaamheden aan de Pakhuisstraatbrug zijn delen van de binnenstad niet goed bereikbaar. Daarom een welgemeend advies: ga per fiets of openbaar vervoer naar de markt. Op de kop van de Veemarkt is een gratis stalling.

Afsluitingen
De wegafzettingen en omleidingen zien er dit jaar als volgt uit. Op dinsdag 9 november begint de gemee nterond15.00uurmethet plaatsen van afzettingen en borden. De routes Breed (gedeeltelijk), Gedempte Turfhaven, Veemarkt, Gouw en Nieuwstraat worden voor het verkeer afge-sloten.
Afzettingen worden geplaatst:

* op de westzijde van de Veemarkt, ter hoogte van restaurant Azië;
* op de Gedempte Turfhaven bij de Achterstraat;
* op de Ramen bij de Duinsteeg;
* op het Gerritsland bij de Gasfabriekstraat en de Gravenstraat;
* in de Kerkstraat bij de Roode Steen;
* in de Nieuwstraat bij de Lange Kerkstraat;
* in de Spoorstraat bij het Dal.

Verkeer dat via het Keern de binnenstad in wil, kan kiezen uit de route
Noorderveemarkt-Stationsplein-Noorderstraat-Koepoortsplein-Achterstraa t of de route Schar-loo-Hoge Vest-Westerdijk. Om de binnenstad uit te komen is de beste route Kuil-Achterom-Breed-Hoge Vest. Op woensdag 10 november worden na 20.00 uur alle afzettingen weer verwijderd.

---