Brabant-Noord beloond voor prestaties

's-Hertogenbosch 10-11-2004 - Op woensdag 10 november heeft minister Remkes bekend gemaakt dat de politie Brabant-Noord evenals alle andere Nederlandse politiekorpsen- een prestatieuitke-ring ontvangt. Deze uitkering is een beloning voor de prestaties van het korps in 2003 en omvat een bedrag van ruim EURO 640.000.

Bij de beoordeling van de prestaties is gekeken naar punten als tevredenheid van het publiek over het optreden van de politie, het aantal boetes uit staandehoudingen, het aantal verdachten dat de politie aanlevert bij het OM en het ziekteverzuim. De politie Brabant-Noord scoort ook goed op het onderdeel beschikbaarheid naar het oordeel van de burger. In die beschikbaarheid heeft het korps de laatste tijd veel energie gestoken. Zo zijn Callcenter en Meldkamer geoptimaliseerd, rijden er biketeams in Oss, Cuijk en Den Bosch en heeft de intake (eerste politiecontact met een burger) de hoogste prioriteit. Deze inspanningen beginnen nu hun vruchten af te werpen.

Bevestiging van trend

Korpsbeheerder Ton Rombouts en korpschef Erik Akerboom zijn verheugd met deze beloning. Akerboom: 'Brabant-Noord presteert al jaren steeds beter. De toekenning van de prestatiebekostiging 2004 bevestigt dit. Daar zijn we natuurlijk uitermate blij mee. Het is een stimulans voor de toekomst; een stimulans voor iedere politiemedewerker. We werken er hard aan om in de nabije toekomst onze prestaties nog meer te laten groeien. Met als hoofddoel dat de inwoners van onze regio nóg meer vertrouwen krijgen in hun actieve politie.'