Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Capelle a/d IJssel, 15 oktober 2004

THEMATER: Thema-avond in het Isala Theater 10 november 2004 Vrijwilligers: Helden van de samenleving!

Op woensdag 10 november om 19.30 uur is de vierde van een reeks THEMATER-avonden in het Isala Theater. Niet alleen voor leden van de Rabobank en Capelse bedrijven maar ook voor de geïnteresseerde inwoners van Capelle a/d IJssel.

Het gaat deze keer over Vrijwilligerswerk in Nederland en in Capelle a/d IJssel. Achtereenvolgens zullen aan het woord komen: Lucas Meijs, Bijzonder Hoogleraar Vrijwilligerswerk, Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF en José Grandia van het Meldpunt Capelle a/d IJssel. Liesbeth van der Kruit, bekend van de KRO, praat de avond aan elkaar met een leuke onderbreking door het cabaret "de Gemeentereiniging".

Formule

- THEMATER dankt haar naam aan de combinatie van THEMA-behandeling in het THEATER
- Tijdens de avonden wordt op een heldere en informele manier uitleg gegeven over het thema (zie bijgaand resumé van de sprekers).

- De bijeenkomsten zijn bedoeld voor geïnteresseerde Capellenaren, Rabobank leden en cliënten alsmede personen afkomstig uit het Capelse bedrijfsleven.
- THEMATER is inmiddels een traditie geworden.
- De formule is gebaseerd op non politieke thema's. De eerste spreker zet het kader neer, gevolgd door een spreker die wat meer inzoomt op de materie en tenslotte is een bekende Capellenaar aan het woord die zeer betrokken is bij het onderwerp.
- Tussendoor is er ruimte voor de lach, waar een bekende cabaretier garant voor staat.
- Er is voldoende gelegenheid tot discussie waardoor de verwachting leeft dat de persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid met de regio hierdoor wordt vergroot.
- Aan het einde van de avond is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om de contacten uit te breiden of van gedachten te wisselen.

Rabobank
"Ik ben blij met het succes van de drie vorige thema-avonden. Iedere keer een volle bak in de Luc Lutz zaal. Voor de vierde THEMATER-avond over Vrijwilligerswerk hoop ik dat we de grote zaal eens vol krijgen. De Rabobank staat van oudsher middenin de samenleving. Vandaar dat Rabobank Rotterdam het initiatief tot het realiseren van THEMATER van onze leden uit Capelle a/d IJssel van harte ondersteunt. Het blijkt dat hiermee een behoefte wordt ingevuld, waar een ieder iets aan heeft" aldus directeur Coöperatie Rabobank Rotterdam, Ron van den Brink.

-------------------------------------------------------Einde Persbericht-------------------------------------------------------



Ingezonden persbericht