Ingezonden persbericht

De ZorgZaak geeft pluim aan mantelzorgers

Woensdag 10 november 2004 is het "De Dag van de Mantelzorg". Reden voor De ZorgZaak uit Hoogeveen om de mantelzorgers een pluim te geven. Letterlijk en figuurlijk

HOOGEVEEN, 20041103 -- Op 10 november worden in het hele land tal van activiteiten georganiseerd om de mantelzorger eens goed in het zonnetje te zetten. Een mantelzorger is iemand die op vrijwillige basis zorg verleent aan zieke, oudere of gehandicapte mensen. Vaak gaat het dan om een vader of moeder, kind of partner. Maar ook betreft het vaak buren, vrienden of kennissen die zorg verlenen. Volgens de Vereniging voor Mantelzorgers zijn er in Nederland maar liefst circa 1,3 miljoen mantelzorgers.


Een verdiende pluim
"Het is echt onvoorstelbaar als je ziet hoeveel tijd en energie er soms door mantelzorgers wordt besteed aan belangeloze hulp", aldus Femke Spiering, directeur van De ZorgZaak, een bemiddelingsbureau in thuiszorg. "Voor sommige mensen is het zelfs de belangrijkste invulling van hun dag geworden. In de praktijk hebben wij natuurlijk dagelijks te maken met deze mantelzorgers en we ondersteunen dan ook van harte alle activiteiten die worden gedaan om deze mensen eens extra aandacht te geven". Zelf heeft de ZorgZaak een kaart laten drukken die haar cliënten kunnen overhandigen aan een mantelzorger in hun directe omgeving. Op de kaart is een pluim afgebeeld; deze pluim krijgt zelfs nog meer gestalte wanneer de kaart wordt geopend. Samen met de begeleidende tekst, waarin een dankwoord wordt uitgesproken vindt de mantelzorger daar nog een echte pluim. "Uiteraard is het maar een klein gebaar" aldus Femke Spiering, "Maar ook een klein gebaar kan soms veel zeggen."

Over De ZorgZaak
De ZorgZaak is een bemiddelingsbureau in (thuis)zorg, werkzaam in de provincie Drenthe en de kop van Overijssel. Met ruim 600 freelance verplegenden en verzorgenden biedt de ZorgZaak uitgebreide dienstverlening op het terrein van gezinszorg, zorg voor en begeleiding van verstandelijk gehandicapten, ouderenzorg, verpleeg(t)huiszorg en intensieve thuiszorg.




Ingezonden persbericht