Gemeente Tilburg

BO 2004 078

Datum
5 november 2004

Uitnodiging voor de pers

Wethouder Visschers geeft les over zonne-energie

Gemeente schenkt zonnepanelen en lesmateriaal aan basisscholen in Tilburg

De gemeente Tilburg voert al jaren een actief milieubeleid. Daarin is veel aandacht voor duurzame energie. Zo ziet de gemeente het als haar taak om de kennis over duurzame energie te vergroten en het gebruik ervan te stimuleren. Om die reden is zij onlangs een project gestart waarbij zij basisscholen gratis zonnepanelen en een educatieprogramma over zonne-energie aanbiedt.

Uitnodiging

De eerste panelen worden geïnstalleerd op basisschool Tiliander. Bij deze nodigen wij u van harte uit aanwezig te zijn bij de feestelijke start van het project op woensdag 10 november om 13.30 uur op basisschool Tiliander gevestigd aan de lange Nieuwstraat 189 in Tilburg. Wethouder Milieu Loet Visschers zal het project van start laten gaan met een les over zonne-energie voor de leerlingen.

Programma
13.30 uur: Ontvangst
13.45 uur: Welkom door directeur Van Venrooij
13.50 uur: Korte toelichting op het project
14.00 uur: Wethouder Loet Visschers geeft les over zonne-energie en laat zien hoe een zonnepaneel werkt
14.15 uur: Afsluiting

Zonne-energie op school

Aan het project doen 18 basisscholen verspreid over heel Tilburg mee. Het plaatsen van de panelen op de scholen maakt zonne-energie in de hele stad zichtbaar. Daarnaast biedt het project een uitstekende mogelijkheid om meer te vertellen over duurzame energie en zonne-energie. Behalve zonnepanelen ontvangt elke school daarom ook het educatiepakket Zon op school met daarin lessen over duurzame energie voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw van het basisonderwijs. Aandacht voor het project in de lessen was voor de gemeente een belangrijke voorwaarde voor deelname.

Voor de pers
Stephanie Peters, Communicatie Beleidsontwikkeling, 013 542 86 77


---- --