SGP


âD66: vrij zinnig of vrij onzinnig?â

Locatie: Loetzaal van het gemeentehuis te Krimpen a/d IJssel, Raadhuisplein 2
Tijd: D.v. woensdag 10 november

Op de tweede dag van zijn Kamerlidmaatschap prikte hij al een vorkje met SGP-voorman Van der Vlies: Boris van der Ham, opgegroeid in een âSGP-milieuâ, sinds 2002 Tweede Kamerlid namens D66 en nu door Kernpunt gestrikt voor een spetterend debat!!
D66 staat op ethisch terrein mijlenver bij de SGP vandaan. Wetsvoorstellen die homohuwelijk, abortus, euthanasie legitimeerden, dan wel versoepelden zijn onlosmakelijk verbonden met deze partij. De SGP baseert zich in haar politieke handelen op de tijdloze waarheden van de Bijbel, terwijl D66 vooral een progressieve, seculiere agenda heeft die de keuzevrijheid van het individu vooropstelt.

Hoe kijkt Van der Ham, genoemd als aanstormend politiek talent, tegen de SGP aan, en wat zijn zijn motieven om namens D66 in de Tweede Kamer actief te zijn? Is D66 zinnig in het kabinet Balkenende II? Is het wel mogelijk om op basis van louter pragmatisme en âsociaal-liberalismeâ zinnige politiek te bedrijven? Op deze en andere vragen zal Van der Ham in zijn lezing ingaan.
Van der Ham, die zichzelf als vrijzinnig profileert, zal ook ingaan op de vraag hoe hij geloof en politiek met elkaar verbindt. NA ZIJN LEZING ZAL DE SPREKER IN DEBAT GAAN MET DE ZAAL!!! Het belooft een mooie avond te worden, dus laat deze buitenkans niet aan je neus voorbijgaan!

Aanvang: 19.45 uur

Zie voor actuele informatie: www.home.zonnet.nl/kernpunt Voor meer informatie over Boris van der Ham: www.borisvanderham.nl