Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

10/11/04 Prinses Máxima bij ministeriële conferentie over integratie te Groningen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is woensdag 10 en donderdag 11 november in Martiniplaza te Groningen aanwezig bij de ministeriële integratieconferentie. Onder voorzitterschap van de Nederlandse minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, mevrouw drs. M.C.F. (Rita) Verdonk, komen de Europese ministers die verantwoordelijk zijn voor integratie deze twee dagen bijeen. De conferentie heeft tot doel de samenwerking tussen de EU-lidstaten op het gebied van integratie te bevorderen.
Voor de stabiliteit van en de cohesie binnen de lidstaten, maar ook voor de Europese Unie als geheel, is het van belang dat er een succesvol integratiebeleid wordt gevoerd. Het Nederlandse voorzitterschap heeft daarom het initiatief genomen de samenwerking tussen lidstaten op het terrein van integratiebeleid te bevorderen. Het is voor de eerste keer dat ministers die verantwoordelijk zijn voor integratiebeleid bijeenkomen.

Op deze conferentie wordt gediscussieerd over actuele problemen waar ministers bij de ontwikkeling van het integratiebeleid en uitvoering mee worden geconfronteerd. Aan de hand van succesvolle projecten en activiteiten, opgezet door bijvoorbeeld lokale overheden, bedrijfsleven en migrantenorganisaties wordt beoogd beleid om te zetten in een concrete werkende aanpak.