Gemeente Zwolle

Informatieavond voor inwoners Stadshagen:bouwplannen huurwoningen in de strategische zone

De drie Zwolse corporaties Openbaar Belang, SWZ en deltaWonen gaan volgend jaar (2005) betaalbare huurwoningen bouwen in de zogenoemde Strategische Zone in Stadshagen. Bewoners van Stadshagen kunnen op woensdagavond 10 november 2004 informatie krijgen over deze bouwplannen in het Informatiecentrum Stadshagen.

De gemeente wil er met haar volkshuisvestingbeleid voor zorgen dat er een evenwichtig aanbod ontstaat op de Zwolse woningmarkt. Op dit moment is er veel behoefte aan woningen in de lagere prijscategorieën, maar het aanbod is beperkt. Betaalbare (huur) woningen zijn nodig om doorstroom op de woningmarkt te kunnen realiseren en om starters een kans te geven. Samen met de Zwolse corporaties is de gemeente op diverse plaatsen in de stad bezig om woningbouwprojecten in deze prijsklasse te realiseren.

Project huurwoningen in Stadshagen
In Stadshagen zijn drie locaties gevonden waar ruimte is voor extra woningbouw. De corporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang zijn uitgedaagd om woningen te ontwikkelen met een verhuurprijs onder de huursubsidiegrens (maximaal ¤ 475,-- per maand). Er zijn strenge eisen gesteld ten aanzien van architectuur en materiaal- en kleurgebruik om een optimale woning te verkrijgen tegen een zo scherp mogelijke prijs. Er is tevens kritisch gekeken naar hoe de woning past binnen de bestaande omgeving.
De corporaties zijn hier uitstekend in geslaagd. Er zijn in totaal 61 betaalbare huurwoningen ontworpen; grondgebonden eengezinswoningen met tuin.

Het gaat om de volgende locaties:
25 eengezinswoningen van Openbaar Belang met de voorzijde aan de Werkerlaan en achterzijde aan de Sterrenkroos.
18 eengezinswoningen van SWZ ter hoogte van de Winterdijkstraat. 18 eengezinswoningen van deltaWonen ter hoogte van de Wildwalstraat.

Inloopbijeenkomst
Samen met de drie corporaties informeert de gemeente omwonenden over de bouwplannen. Dit gebeurt tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 10 november 2004 tussen 18.00 en 21.00 uur in het Informatiecentrum Stadshagen, Klokkengieterlaan 3. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze avond op elk gewenst moment binnenlopen en materiaal bekijken of informatie inwinnen over de plannen en de formele procedures.


---