Provincie Utrecht

Persbericht

Gemeente de Ronde Venen krijgt provinciegeld voor uitbreiding fietspaden

9-11-2004
Gedeputeerde Staten hebben op 9 november ingestemd met het leveren van een forse bijdrage aan gemeente de Ronde Venen voor het realiseren van twee fietspaden. Het geld komt beschikbaar vanuit het Agenda 2010 project Op de Fiets. Het betreft de realisatie van een vrijliggend fietspad langs de Hoofdweg te Waverveen en een fietspad langs de Geuzensloot en de Ringvaart te Vinkeveen. De realisatie van de fietspaden moet de toename van fietsverkeer bevorderen en de verkeersveiligheid van de fietsers verbeteren.

Fietspad Hoofdweg Waverveen

Het fietspad langs de Hoofdweg in Waverveen is een belangrijke utilitaire fietsverbinding. Aan het meest noordelijke deel van de Hoofdweg ligt, in tegenstelling tot het zuidelijke deel, geen fietspad. Vanuit het oogpunt van veiligheid (veel woon-, werk-/schoolverkeer) is dit echter wel nodig. Hier wordt dan ook in 2005 over een lengte van 4 km een vrijliggend tweerichtingen fietspad gerealiseerd. De provincie draagt EUR 450.000,- bij.

Fietspad Geuzensloot Vinkeveen
Een fietsroute rondom de Vinkeveense Plassen is vanuit recreatief oogpunt zeer wenselijk. Deze doelstelling is ook opgenomen in het Masterplan Vinkeveense Plassen. Door een fietsverbinding via de Geuzensloot te realiseren, en de Molenkade met de Winkeldijk te verbinden, ontstaat een aaneengesloten recreatieve fietsroute rondom de Vinkeveense Plassen, het `rondje Vinkeveense Plassen'. De provincie Utrecht is in dit gebied ook aan de slag met de herinrichting van de N201. Hierlangs loopt ook een vrijliggend fietspad, maar vooral bestemd voor utilitair fietsverkeer. Met deze 2,6 km lange nieuwe fietsverbinding wordt een belangrijke ontbrekende schakel in het recreatieve netwerk aangelegd. De provincie draagt EUR 300.000,- bij vanuit het project Op de Fiets.

Beide fietspaden komen in beheer en onderhoud bij de gemeente De Ronde Venen.

Laatst gewijzigd op 11/09/2004 02:02:17 PM. Paginabeheer: C.Colaris@provincie-utrecht.nl