Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Gratis parkeren Energiehuis steeds meer in trek!

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, wordt het parkeerterrein Energiehuis sterk verbeterd en uitgebreid tot 700 parkeer- plaatsen. Steeds meer automobilisten maken gebruik van het gratis parkeer-terrein. Een busverbinding pendelt naar de binnenstad, zodat gebruikers nauwelijks hoeven te lopen.

De parkeercapaciteit voor de binnenstad is al langer een zorgpunt voor bewoners, bedrijven en bestuur. Onder meer vanwege de verschillende belangen is het ook niet eenvoudig om voor iedereen aanvaardbare oplossingen te vinden. En omdat het realiseren van méér parkeercapaciteit in de binnenstad op korte termijn onvoldoende mogelijkheden biedt, Komen B&W met dit plan.

Capaciteit
Het college vraagt de raad in te stemmen met een krediet om het terrein sterk te verbeteren en de capaciteit van 550 plaatsen naar 700 te brengen. Het college vroeg de raad vorige week ook al in te stemmen met de aanleg van 480 tijdelijke parkeerplaatsen op het terrein Weeskinderendijk ­ Dokweg. Ook hier zorgt een busverbinding voor een makkelijk bereikbare binnenstad. De totale parkeer-capaciteit voor de binnenstad zal dus flink toenemen.

Niet uitnodigend
Het huidige terrein ligt er niet uitnodigend bij. Het is op sommige plekken rom-melig, er staan veel hekwerken, de bestrating is ronduit slecht en de verlichting laat sterk te wensen over. Ook de toegangsroute voor auto's over de Biesboschstraat komt te vervallen. Daarvoor in de plaats komt er een nieuwe toegang naast het Eneco-kantoor vanaf de Noordendijk. De Biesboschstraat blijft wel de toegangsroute voor de Citybus.

Aantrekkelijk
Het is nagenoeg zeker dat het terrein de komende 10 a 15 jaar niet in gebruik zal worden genomen. Reden voor het college van B & W om ­ zolang de parkeer-capaciteit voor de binnenstad nog onvoldoende is ­ deze ruimte te benutten om de binnenstad te ontlasten van bezoekersparkeren en de bezoekers meteen een aantrekkelijk geprijsde parkeeroplossing aan te reiken.

Tevens evenementen
Het plan kost 650.000,=. Daarmee wordt een nieuwe ingang aangelegd naast het Eneco-kantoor, wordt de bestrating aangepakt en wordt een groot deel van de hekwerken weggehaald. Ook komt er extra verlichting onder andere voor de looproutes naar de Noordendijk en Oranjelaan en wordt de Biesboschstraat / Lijnbaan opnieuw bestraat voor de Citybus. Tot slot wordt ook de groenvoorziening aantrekkelijker gemaakt. Bij de inrichting is men er vanuit gegaan, dat het terrein ook gebuikt kan worden als evenemententerrein; iets waar behoefte aan is.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht