VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone Nederland versterkt nummer één positie UMTS

Vodafone Nederland versterkt nummer één positie in nieuwe generatie mobiele diensten

Nieuwe toestellen, nieuwe content, nieuwe tarifering gebaseerd op tijd en per aankoop en grootste UMTS-dekking

Maastricht,10 november 2004 - Met de introductie van nieuwe UMTS toestellen en diensten op Vodafone live!, Vodafone's succesvolle consumentendienst, versterkt Vodafone Nederland vandaag haar nummer één positie op het gebied van nieuwe generatie mobiele diensten. Met ingang van morgen kunnen Vodafone klanten kiezen uit het breedste aanbod aan UMTS toestellen en uit de beste en meest uitgebreide keuze aan exclusieve content. Klanten profiteren ook van de grootste UMTS netwerkdekking en van een nieuwe manier van tariferen, die klanten nog meer waarde voor hun geld biedt.

Deze introductie door Vodafone in Nederland maakt deel uit van een wereldwijde lancering van Vodafone live! met UMTS, nooit eerder vertoond, in 13 Europese landen en in Japan. De aankondiging van vandaag onderstreept de leidende en innovatieve positie die Vodafone in Nederland heeft en volgt op de succesvolle introductie van de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS datakaart voor laptops en de eerste UMTS consumentendiensten voor 'early adopters' eerder dit jaar.

Tomas Isaksson, CEO Vodafone Nederland: 'Vandaag is een belangrijke dag voor Vodafone Nederland en voor haar klanten, omdat we de volgende generatie mobiele diensten voor consumenten introduceren. Vodafone live! met UMTS zal de manier waarop onze klanten hun Vodafone diensten beleven drastisch veranderen. Deze omslag in beleving, gecombineerd met Vodafone's nieuwe en eenvoudige tarievenstructuur, zal een stimulans voor klanten zijn om onze diensten meer te gaan gebruiken'.

Vodafone klanten kunnen nu meer dan 20 verschillende TV kanalen op hun mobiele telefoon bekijken, met onder andere de laatste filmtrailers, video en muziekclips, live TV en nieuws en entertainment. Ook kunnen zij kiezen uit duizenden Ringtones, Realtones en Welcome Tunes, kunnen zij de nieuwste 3D games spelen en videogesprekken voeren met hoge kwaliteit UMTS telefoons. Dit voor zeer aantrekkelijke en transparante tarieven, gebaseerd op tijd of per aankoop.

TV op je mobiel

Vodafone biedt een breed aanbod aan nieuwe diensten op Vodafone live! met UMTS. Vodafone klanten met een UMTS telefoon kunnen nu ook kiezen uit televisie programma's zoals het NOS Journaal, RTL Nieuws en live nieuws op CNN. De verbeterde content bevat ook de Video Clip Top 5 van Ruud de Wild, de nieuwste clips van MTV, de 'Film van de Maand', met trailers en achter-de-schermen beelden van kaskrakers zoals de nieuwste Bridget Jones film, The Edge of Reason. Op sportgebied biedt Vodafone haar klanten de keuze uit verschillende sportmomenten zoals de doelpunten Ruud van Nistelrooy. Vodafone heeft exclusieve content overeenkomsten met Warner Bros (Looney Tunes), MTV, Disney, Maxim, Sony Music, Manchester United, UEFA Champions League en Ferrari. Met betrekking tot muziek biedt Vodafone haar klanten Welcome Tunes en 'master record' ringtones. Dance events zoals Dance Valley Winter kan men live bekijken op de mobiele UMTS telefoon. Met UMTS brengt Vodafone ook mobiel gamen naar een hoger niveau door nieuwe spannende
3D games, zoals Ferrari Experience 3 en Beach Mini Golf.


7 UMTS telefoons

Om in te spelen op de vraag van haar klanten, brengt Vodafone Nederland naast de 2 bestaande, ook 5 nieuwe UMTS telefoons op de markt. Deze toestellen zullen verspreid over de komende weken allemaal in Vodafone winkels verkrijgbaar zijn. Het toestel aanbod bestaat uit de Sharp 902, Motorola V980, Sony Ericsson V800, Nokia 6630, Samsung Z107, Samsung Z105 en SonyEricsson Z1010. De toestellen zijn speciaal voor Vodafone gemaakt om zeker te zijn van de beste Vodafone live! UMTS beleving die nu op de markt verkrijgbaar is.

Per aankoop en op tijd gebaseerde tarieven

Vodafone heeft tevens gezorgd voor een nieuwe, makkelijk te begrijpen tarievenstructuur, ontwikkeld om het gebruik te stimuleren en om ervoor te zorgen dat klanten eenvoudige facturen ontvangen. Zo zullen diensten per aankoop worden doorberekend en zal het zoeken (browsen) niet in rekening worden gebracht. Klanten zullen dus niet langer betalen voor het 'winkelen', op zoek naar een dienst die zij graag willen kopen. Zij kunnen kiezen uit verschillende voordelige TeGoeden, die het gebruik van de Vodafone diensten stimuleren.

UMTS dekking 60%

Met een bevolkingsdekking van meer dan 60% biedt Vodafone de grootste UMTS netwerk dekking die momenteel beschikbaar is in Nederland. Het UMTS netwerk garandeert tevens een optimale geografische dekking die grotere steden, industriegebieden, snelwegen en spoorwegen in Nederland met elkaar verbindt. Bovendien is Vodafone de enige die haar klanten op een unieke en gedetailleerde manier informatie geeft over UMTS dekking op specifieke locaties of gebieden, gebaseerd op de postcode. Een simpel telefoontje naar onze Customer Service afdeling, beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen per week, is voldoende. Buiten het UMTS dekkingsgebied schakelen de UMTS telefoon en datakaart automatisch over op het landelijk dekkende GPRS netwerk.

Roaming in 13 landen

Vodafone klanten kunnen UMTS diensten zowel zakelijk als privé buiten Nederland in nog eens 13 landen, in Europa en Japan, gebruiken. Klanten kunnen roamen op de Vodafone UMTS netwerken in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, Portugal, Ierland, Griekenland en Japan, maar ook op de UMTS netwerken van Vodafone partners in België, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

/ / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met
139,2 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in
13 landen.