Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wat u kunt lezen in Paard & Rijtuig nr.40

10/11/2004

Tildonk, 10 november 2004
Het nieuwste nummer van Paard & Rijtuig magazine opent met een verslag over het Belgisch kampioenschap 2004 dat op organisatorisch vlak met schoonheidsfoutjes af te rekenen had. Niettemin werd er hard gereden en gestreden voor de Belgische titels.
In Wingene vond tegelijk de eerste CIAT plaats van dit seizoen, een traditiewedstrijd volgens het AFA-reglement met een recordaantal deelnemers.
Onze reporter Manu De Meulenaer vertelt verder over zijn wedervaren in Andalusië en meer bepaald over de paarden die daar bij de onvermijdelijke stierengevechten worden ingezet. We trokken ook op de koets van Jan de ijsman dwars door Brussel, samen met pakweg honderdtwintig recreatiemenners. Wij reden als toeristen naar alle bekende plaatsen in de hoofdstad en stopten voor het koninklijk paleis voor een groepsfoto als aandenken aan deze onvergetelijke koetsentocht.
In Heerlen (Nederland) wordt binnenkort een grote koetsenveiling gehouden. Achtergrond bij deze uitzonderlijke verkoop en wat er allemaal aangeboden wordt, leest u in een uitgebreid artikel. In Waasmunster vond dan weer de MKB-dag plaats, een jaarlijkse bijeenkomst met koetsenwandeling voor alle oud-cursisten van de MKB. "In the spotlight" staat deze keer de pony-aanspanning van Xavier Rousseau. Dottore Gnecchi-Ruscone geeft zijn deskundig commentaar. In het Waalse Gages vond een eerste internationale traditiewedstrijd plaats. Het werd meteen een succes op elk vlak voor deelnemers, organisatie en publiek.
Tenslotte zijn er nog de vaste rubrieken met kort mennieuws, wedstrijduitslagen, zoekertjes en de menkalender voor het nog resterende wedstrijd- en recreatieseizoen.

Paard & Rijtuig Magazine wordt uitsluitend via abonnement verdeeld. Een jaarabonnement op dit tweemaandelijkse tijdschrift kost 30 euro voor abonnees in België, 35 euro voor abonnees elders in Europa. Uw jaarabonnement begint automatisch te lopen vanaf ontvangst van uw betaling op bankrekening nr. 850-8148254-58.

Meer info en een jaarabonnement op dit tijdschrift voor menners zijn te verkrijgen bij:
Paard & Rijtuig Magazine
Bertrodestraat 15
B-3150 Tildonk
België

Tel. +32 (0)16/60 54 26
E-mail: paardrijtuig@pi.be

paardrijtuig@pi.be