Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 10-11-2004

De hoogst gemeten snelheid bij een van de controles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei bedroeg 128 km/u op een weg waar maximaal 80 gereden mag worden. Dat gebeurde dinsdag op de Renswoudseweg in Ederveen. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde die dag in Bennekom, Ede, Ederveen en Otterlo. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Op de Van Balverenweg, binnen de bebouwde kom van Bennekom, bedroeg het aantal snelheidsovertreders 37. Tussen acht uur en kwart over elf in de ochtend werden ruim 2100 bestuurders op snelheid gecontroleerd.
- In Ede vonden controles plaats op de Rijksweg en de Apeldoornseweg. Het aantal snelheidsovertredingen op de Rijksweg bedroeg tussen half vier en negen uur 's avonds 26. In dat tijdsbestek passeerden ruim 2000 voertuigen de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u, waar maximaal 80 gereden mag worden. Op de Apeldoornseweg liepen 94 hardrijders tegen de lamp op een totaal aantal van 1750 gecontroleerde bestuurders. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 125 km/u. Op de Apeldoornseweg geldt eveneens een maximumsnelheid van 80 km/u.
- Tussen kwart voor acht 's ochtends en kwart over één 's middags werd een snelheidscontrole gehouden op de Renswoudseweg in Ederveen. Daar stopte de teller bij 14 snelheidsovertredingen op een totaal aantal van 2940 gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/u.

- Op de Rijksweg, eveneens in Ederveen, werden 187 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Tussen acht uur en half twee passeerden daar ruim 3800 bestuurders de controle.
- Bij de controle in Otterlo, op de Harderwijkerweg, werden 5 bestuurders geflitst. Daar werden tussen kwart voor elf en kwart voor twee 500 passanten op snelheid gecontroleerd.
Het VHT controleert vrijwel dagelijks op wegen waar regelmatig verkeersongelukken gebeuren. Bij veel van die ongelukken blijkt vooral snelheid een voorname rol te hebben gespeeld. Maar ook op wegen waar de maximumsnelheid veelvuldig blijkt te worden overschreden worden snelheidscontroles gehouden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606