Leefbaar Utrecht

Persbericht Leefbaar Utrecht
10 november 2004

Utrechtse moskee keurt gebruik van geweld tegen andersdenkenden goed

Leefbaar Utrecht stelt schriftelijke vragen aan College B&W en vraagt om maatregelen

De afgelopen week is de Nederlandse maatschappij opgeschrikt door de moord op cineast Theo van Gogh en daaropvolgend door arrestaties en brandstichtingen in schhol- en religieuze gebouwen. Ook in Utrecht is er brand gesticht in een protestantse kerk. En wordt elke religieuze autoriteit voor de camera gehaald, om zijn licht over het gebeurde te laten schijnen... om vervolgens het doden van andersdenkenden af te keuren, maar het op de vuist gaan met andersdenkenden goed te keuren.

Volgens Leefbaar Utrecht kan en mag dat niet in de Nederlandse maatschappij! Een religieuze autoriteit moet zich bewust ziijn van de consequenties van zijn woorden en daden. Het goedkeuren van het voor eigen rechter spelen gaat tegen de de wet en tegen de Nederlandse omgenagsvormen in. Het draagt bovendien bij aan de onveiligheidsgevoelens onder de bewoners van onze gemeente.

Leefbaar Utrecht heeft vandaag (onderstaande) schriftelijke vragen ingediend bij het College van B&W, waarin de burgemeester gevraagd wordt naar de acties die zij zal ondernemen tegen deze woordvoerder en/of de organisatie die hij vertegenwoordigt. De vragen spreken verder voor zich.


- einde persbericht -