Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 november 2004


Paaltjes omver door bevroren ruit


Een 76 jarige Apeldoornse heeft dinsdagmorgen op de Kalverstraat enkele betonnen paaltjes omver gereden. De Apeldoornse reed vanaf de Stationsstraat rechtsaf de Kalverstraat in. Doordat de voorruit door vorst en condens beslagen was, had ze weinig zicht en botste tegen enkele paaltjes. De auto kwam eindelijk tot stilstand tegen een boompje. De De vrouw bleef ongedeerd. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept.


Snorfiets in brand


Aan het Kanaal Zuid stond dinsdagavond omstreeks 19.30 uur een snorfiets in brand. De 24 jarige bestuurder uit Loenen reed over het fietspad richting Loenen. Opeens begon de snorfiets te haperen en stopte. Omdat het erg donker was en de man wilde zien wat er kapot was, gebruikte hij zijn aansteker. Hij zag dat de benzineslang kapot was en dat er benzine uit de slang kwam. Er kwam benzine op de aansteker terecht. Het gevolg was een enorme steekvlam en een brandende snorfiets. De brandweer uit Beekbergen kon niet voorkomen dat de snorfiets door de brand geheel verloren ging.De Loenenaar kon niet op tijd wegduiken en bleef ongedeerd.


Inbraak in woning


Door een bewoner van de Spadelaan dinsdag (9/11) bij thuiskomst ontdekt dat er was ingebroken in zijn woning. Om in de woning te komen was een deur geforceerd. Weggenomen werd onder andere: een zwart leren motorjack, een meerkleurige motorhelm met groene dobbelstenen op de helm en grijze leren handschoenen.


Snoep weggenomen


Twee meisjes uit Apeldoorn van 15 en 14 jaar werden dinsdagmorgen bij een supermarkt aan de Eglantier betrapt. De meisjes hadden voor E 6,57 snoep en een blikje weggenomen zonder te betalen. In overleg met de ouders zullen de meisjes worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Brand in woning


In een woning aan de Uddelsekampweg in Uddel was dinsdagmiddag rond 13.30 uur brand ontstaan. De bewoner hoorde een knetterend geluid boven de keuken, waar een kleine opslagruimte is. Vermoedelijk was er kortsluiting ontstaan in een kabel die in de opslagruimte lag. De schade bleef beperkt doordat de brandweer de brand snel onder controle had.


In woning ingebroken


In een woning aan De Hofstede werd dinsdag (9/11) ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere: 2 discman's , een computerkast, een beeldscherm, een fototoestel en sieraden.


Geen gordel


De politie heeft dinsdagmiddag bij een controle op de Kerkweg in Beekbergen 16 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. De bestuurder kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --