NOVA

10 november 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Terreur(bestrijding) in Nederland

Het laatste nieuws vanuit Den Haag
Arrestatie-eenheden van de politie hebben vanochtend in de Antheunisstraat in Den Haag geprobeerd verdachten aan te houden in het kader van een terrorismeonderzoek. Die inval mislukte omdat een granaat afging toen de deur werd geforceerd. Vermoedelijk ligt het pand vol explosieven.

In het Haagse Laakkwartier wordt alles in gereedheid gebracht voor een nieuwe inval in het pand, waar zich een onbekend aantal terreurverdachten zou ophouden.

Balkenende in Uden
Nederland lijkt in de ban van de terreur. Er worden aanslagen gepleegd op moskeeën, kerken en islamitische basisscholen. Premier Balkenende heeft die aanslagen vandaag hard veroordeeld. "Dit moeten we radicaal afwijzen." Hij noemde de situatie "on-Nederlands". Hij bezocht vandaag de vannacht getroffen basisschool in Uden.

BBE
De inval in Den Haag werd vannacht uitgevoerd door een arrestatieteam, toen die mislukte zijn versterkingen ingeroepen, onder meer van de BBE, de bijzondere Bijstandseenheid. Een hooggespecialiseerde eenheid van mariniers. Wie zijn ze precies en wanneer worden ze ingezet?

In de studio reageren Uri Rosenthal, terrorismedeskundige, en Saïd Benayad, voorzitter van de islamitische scholenkoepel ISBO.

Den Haag Vandaag
Aandacht voor de langverwachte brief van de ministers Donner en Remkes over terrorismebestrijding.

Presentatie: Jeroen Pauw

(Onderwerpen en gasten onder voorbehoud)


NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.