Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 10-11-2004

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending: donderdag 11 november
Nederland 2, 17.58 uur

ONDERWERPEN TWEEVANDAAG DONDERDAG 11 NOVEMBER

De islamitische basisschool Bedir in Uden is dinsdagavond door brandstichting volledig in as gelegd. De rascistische leuzen die op de muur van de school gekalkt waren - zoals 'Kutmarokkanen, white power'- wijzen in de richting van extreem- rechts. Sinds de moord op Van Gogh zijn inmiddels meerdere moskeeën en islamistische scholen het slachtoffer van brandstichting. Wie zitten er achter deze aanslagen? Verslaggever Simone Timmer praat onder meer met een jongerenwerker uit Uden die een steeds grotere kloof constateert tussen de 'zwarte' jongerencultuur in zijn plaats en de blanke, vaak extreem-rechtse, jongeren.

Van de al eerder bekeurde ziekenhuizen die in 2001 de wettelijke richtlijnen voor werktijden van artsen in opleiding overtraden, blijkt ruim 65 procent dat drie jaar later nog steeds te doen. Daardoor is er nog weinig veranderd in de erbarmelijke situatie van jonge artsen in opleiding. Dat blijkt uit cijfers van de Arbeidsinspectie, waar TWEEVANDAAG de hand op wist te leggen.

Minister Johan Remkes is in de Tweede Kamer zwaar onder vuur komen te liggen. Veel fracties vinden dat de bewindsman onvoldoende daadkracht tentoon spreidt bij de aanpak van moslimextremisten. Morgen debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over de achtergronden van de moord op Theo van Gogh. Het kabinet heeft uitleg gegeven in een brief, maar de Kamer vindt dat onvoldoende. TWEEVANDAAG volgt de ontwikkelingen in de Tweede Kamer.

De ouderen hebben in deze moeilijke tijden recht op extra geld. Maar dat krijgen ze lang niet allemaal. De Belastingdienst berekende dat minder dan de helft het T-biljet niet invult waardoor ze 150 euro per jaar mislopen. Het invullen van het T-biljet blijkt te moeilijk. Malafide bureautjes springen in het gat in de markt en bieden ouderen hun dure diensten aan waar ze uiteindelijke niets aan hebben. Verslaggever Gerard Braspenning ging op spreekuur in de Utrechtse wijk Zuilen.

En tot slot: De uitslag van de verkiezing van de machtigste vrouw van Nederland, georganiseerd door FEM Business.

Zie ook: www.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)