PRESS RELEASE

Crucell gaat bij Nederlands Vaccin Instituut vaccin tegen West-Nijl virus produceren voor klinisch onderzoek

Proeffabriek vandaag geopend door Koningin

Leiden, 10 november 2004 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) en het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst hebben getekend inzake het produceren van een vaccin tegen het West-Nijl virus in de nieuwe BSL-3 (BioSafety Level 3) proeffabriek. Dit vaccin zal worden gebruikt in klinisch onderzoek. Hare Majesteit de Koningin heeft de proeffabriek eerder vandaag officieel geopend.

Het NVI, een agentschap van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is verantwoordelijk voor de nationale vaccinvoorziening in Nederland. Het NVI is een van de weinige instituten in de wereld dat voor het eigen land vaccins maakt in opdracht van de overheid. De jaarlijkse omzet van het NVI bedraagt ruim 80 miljoen en er werken circa 400 medewerkers. De nieuwe proeffabriek is de eerste BSL-3 fabriek ter wereld die voldoen aan de nieuwe, hogere veiligheidseisen die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2003 heeft opgesteld. De proeffabriek kan worden gebruikt voor het produceren van vaccins tegen ernstige ziekten zoals polio, SARS, pandemische griep en het West-Nijl virus.

"Het produceren van West-Nijl virus vaccin voor gebruik in ons klinisch onderzoek bij mensen is een essentiële stap op weg in het proces naar uiteindelijke goedkeuring van ons vaccin," zei Ronald Brus, Chief Executive Officer van Crucell. "Wij zijn zeer verheugd dat wij ons klinisch materiaal in deze wereldklasse proeffabriek van het NVI kunnen produceren."

Thijs Veerman, Algemeen Directeur van het NVI: "Ik ben erg blij met de samenwerking met het gerenommeerde Nederlands bedrijf Crucell. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de bescherming tegen opkomende infectieziekten."

In juni 2003 maakte Crucell bekend een vaccin tegen het West-Nijl virus voor mensen te gaan ontwikkelen op basis van zijn geoctrooieerde PER.C6® technologie. Tot nu toe heeft Crucell het proces voor vaccinproductie met succes ontwikkeld, uitvoerige dierstudies uitgevoerd en een veterinair vaccin tegen het West-Nijl virus vervaardigd. Dit alles is uitgevoerd in samenwerking met het Israëlische Kimron Veterinary Institute. In juni 2004 werd het veterinair vaccin in Israel goedgekeurd voor gebruik bij ganzen.

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria en West-Nijl virus. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on February 27, 2004, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V. Nederlands Vaccin Instituut Elizabeth Goodwin Mw. drs. A.M. de Bode Director Investor Relations and Manager Communicatie Corporate Communications Tel. +31 (0)30 274 2535 Tel. +31 (0)71 524 8718 info@nvi-vaccin.nl e.goodwin@crucell.com


---- --