VVD



10 nov 2004 - Griffith: zorgen voor veiligheid samen met gemeenten

,,Geweld met geweld bestrijden is niet de manier om de problemen in Nederland op te lossen. Niemand heeft het recht om voor eigen rechter te spelen", dat zegt veiligheidswoordvoerder Laetitia Griffith, in reactie op de recente gebeurtenissen in onder meer Uden en Boxmeer.

De VVD heeft met zeer grote afschuw kennis genomen van de brandstichting bij de Islamitische basisschool Bedir aan Landschrijversveld in Uden. Hoewel dat nog niet feitelijk is bevestigd, wijzen alle signalen in de richting van brandstichting.

,,Een school moet een plek van geborgenheid en veiligheid zijn. Het is vreselijk dat de brand en de teksten op de schoolmuren bij Bedir dit juist tegenspreken."

,,De vrijheid van meningsuiting is een recht dat geldt voor iedereen. Maar het is niet te accepteren dat scholen, kerken, en moskeeën in brand worden gestoken. Dat lokt juist meer geweld uit."

De VVD vindt dat ook gemeenten een belangrijke rol hebben in het kader van de openbare orde en veiligheid. ,,Voor veiligheid kun je niet alleen vanuit Den Haag zorgen. Dat moet samen met gemeenten."

10 november 2004