Vredessite 'de nieuwe oorlog'



_________

Menselijk Schild om Islamitische Basisschool Eindhoven

P E R S B E R I C H T
Buurtcoordinatoren Leefbaarheidsteam Kronehoef

Eindhoven, 10 november 2004 - Buurtbewoners, leerlingen van omliggende scholen en inwoners van Eindhoven - jong en oud - vormen op vrijdag 12 november 2004 om 11.30 uur een Menselijk Schild om de Islamitische School aan de Frankrijkstraat in Eindhoven.
Met deze actie willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat zij deze daad van terreur op de Islamitische Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad veroordelen.Zij houden elkaar dan ook letterlijk vast om de leerlingen en het personeel via dit menselijk schild te beschermen, een veilig gevoel te bieden en zo solidariteit te tonen.
Wij moeten de dialoog met elkaar blijven aangaan, verdraagzaam zijn met respect voor elkaar en niet zwichten voor terreurdaden. In de nacht van zondag op maandag (03.30 uur) werd een bomaanslag gepleegd op de Islamitische Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad aan de Frankrijkstraat in Eindhoven. Bewoners van de buurt Kronehoef schrokken wakker van de krachtige explosie en zaten stijf van schrik rechtop in hun bed.
De leraren, ouders en kinderen van de school alsmede buurtbewoners waren zwaar aangeslagen. Kinderen en ouders kwamen huilend na de ramp op school. De school werd zwaar beschadigd en ook omliggende woningen liepen veel schade op. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.
Op vrijdag, 10 september 2004, omstreeks 11.00 uur stonden kinderen van deze school en kinderen van de basisschool De Driestam en basisschool Fellenoord nog 1 minuut stil bij de slachtoffers van Beslan. Ook nu weer, in Eindhoven, zijn kinderen slachtoffer van geweld.
De Islamitische basisschool is nu in het totaal vier keren mikpunt van geweld. Door deze aanslag werd angst gezaaid. Buurtbewoners verzetten zich tegen dit geweld, zijn woedend en tegelijk onmachtig. Het is onrechtvaardig en kwade lieden proberen op deze wijze partijen uit elkaar te drijven, verdeeldheid te zaaien doch daaraan wordt niet toegegeven.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Buurtcoordinatoren Leefbaarheidsteam Kronehoef Namens deze
Buurtcoordinator Kronehoef Midden
Jacques van der Meer
Telefoon: 0651333219, E-mail: j.meer27@chello.nl Of Rob van der Ploeg
Telefoon: 0653439164, E-mail: robvanderploeg@hotmail.com


_____