Veelzijdige HP iPAQ handheld-serie optimaal beveiligd

HP iPAQ hx2000-serie combineert productiviteit en eenvoudig IT-beheer, dankzij krachtige processors, veel geheugen en flexibiliteit

UTRECHT, 11 november 2004 - HP introduceert de HP iPAQ hx2000 series Pocket PC voor zakelijke gebruikers. Deze nieuwe reeks HP iPAQ Pocket PC's zijn optimaal beveiligd en bieden een uitgekiende combinatie van prestatievermogen, connectiviteit en uitbreidingsmogelijkheden. Er kan gekozen worden uit drie verschillende modellen met mogelijkheden die het beste aansluiten op specifieke zakelijke wensen en behoeften op het gebied van mobiliteit en productiviteit.

Mobiele zakelijke gebruikers vragen om connectiviteit en de zekerheid dat zij onderweg op veilige wijze toegang hebben tot hun gegevens. Het beschermen van deze gegevens, die vaak het belangrijkste zijn dat een bedrijf bezit, is dan ook een topprioriteit. 'Beveiliging is momenteel het belangrijke probleem voor IT-managers over de hele wereld. De behoefte aan veiligheid staat echter haaks op de groeiende populariteit van relatief slecht beveiligde mobiele apparaten die via open draadloze netwerken toegang hebben tot bedrijfsnetwerken,' zegt Rob Enderle, Principal Analyst bij de Enderle Group. 'Bij de keuze voor een mobiel product zou dan ook de voorkeur gegeven moeten worden aan producten die ontworpen zijn om dit beveiligingsprobleem zo goed mogelijk op te lossen.'

De uitgebreide beveiligingsfuncties van de HP iPAQ hx2000 series zorgen ervoor dat zowel het apparaat zelf als de gegevens daarop beveiligd zijn tegen ongeoorloofde toegang. Via een vingerafdrukscan of een combinatie van een PIN-code en een vingerafdruk, kunnen gebruikers zichzelf gemakkelijk authenticeren terwijl anderen de toegang wordt ontzegd. Met behulp van HP Protect Tools, beveiligd door CREDANT Technologies, kunnen gebruikers hun gegevens versleutelen en zo een extra beveiligings-laag creëren die ervoor zorgt dat hun gegevens veilig zijn, ook als het apparaat wordt verloren of gestolen. Dankzij deze gegevens-versleuteling blijven documenten, e-mails en andere informatie vertrouwelijk.

Naast deze beveiligingsmaatregelen, profiteren organisaties met de HP iPAQ hx2000 series ook van eenvoudiger beheer.

Doordat HP een standaard softwaresysteem heeft gecreëerd voor de hx2000 series, hoeven organisaties slechts één model te kwalificeren. Hiermee zijn dan ook alle andere modellen uit deze reeks gekwalificeerd voor gebruik binnen de organisatie.

De HP iPAQ hx2000 series is het eerste handheld-platform dat de IT-levenscyclus van desktops en notebooks nabootst. HP zorgt ervoor dat de hardware- en softwarespecificaties van de hx2000 series gedurende 18 maanden stabiel zullen blijven.

De HP iPAQ hx2000 series biedt een hoog prestatieniveau, dankzij verschillende Intel(TM) PXA 270-processors met snelheden tot 624MHz. Deze processors zorgen voor snelle datatoegang en applicatieprestaties, vergelijkbaar met het prestatieniveau van desktop PC's. Een geheugen-capaciteit van maximaal 256MB biedt ruimte voor meer data en applicaties, terwijl de geïntegreerde WiFi2 en Bluetooth draadloze technologieën zorgen voor gemakkelijke en snelle connectiviteit. Twee uitbreidingsslots zorgen ervoor dat gebruikers gebruik kunnen maken van een reeks uitbreidingskaarten en opties, terwijl een plastic beschermkap het scherm vrij houdt van krassen en beschadigingen.

De HP iPAQ hx2000 series Pocket PC is verkrijgbaar in drie modellen met verschillende beveiligingsconfiguraties, processors, draadloze radio's, geheugencapaciteiten en batterijgroottes, om te voorzien in iedere behoefte en ieder budget: de HP iPAQ hx2110, hx2410 en hx2750. De belangrijkste specificaties zijn:
* Geavanceerde beveiligingstechnologieën voor zowel data als de draadloze verbindingen2, waaronder een vingerafdrukscanner (alleen op de hx2750) en HP Protect Tools beveiligd door CREDANT Technologies, die gebruikerauthenticatie en gegevensversleuteling(1) biedt; versleuteling werkt ook op verwisselbare opslagmedia; volledige VPN- en WEP-beveiliging via het Microsoft-besturingssysteem, en beveiligde draadloze communicatie met ondersteuning voor (Cisco) LEAP, 802.1x en WiFi Protected Access (WPA).
* Intel PXA270-processor, in snelheden van 312MHz, 520MHz of 624MHz.
* Maximaal 128MB ROM en 128MB RAM, voor ruime opslagcapaciteit voor bestanden en applicaties.
* Draadloze connectiviteit thuis, op kantoor of via WiFi-hotspots met geïntegreerde WiFi (802.11b) op een aantal modellen, biedt toegang tot Internet, e-mail en bedrijfsgegevens(2).
* Bluetooth geïntegreerd bij alle modellen, voor draadloze communicatie met andere Bluetooth-apparaten(1, 2), zoals mobiele telefoons, printers, headsets en toetsenborden.
* Twee uitbreidingsslots (CompactFlash Type II en SecureDigital) op alle modellen voor maximale flexibiliteit bij het toevoegen van extra opslagcapaciteit of functionaliteit.
* Met iPAQ Backup kan een veilige backup worden gemaakt van de applicaties en de gegevens van de HP iPAQ. Het is mogelijk om automatische backups in te stellen, gebaseerd op tijd of op het resterende batterijvermogen. Backups kunnen bewaard worden in het hoofd-geheugen, in de iPAQ File Store, of op een geheugenkaart.
* Verwisselbare Lithium-Ion accu (1440 mAh voor de hx2410 en hx2750; 920 mAh voor de hx2110). Een optionele extra accu zorgt ervoor dat de iPAQ langer gebruikt kan worden, waarbij een interne overbruggings-batterij het mogelijk maakt om de accu's snel om te wisselen zonder dataverlies.
* 3,5 inch transreflective QVGA 64K kleurendisplay biedt een groter beeldformaat en een betere beeldkwaliteit dan de displays van mobiele telefoons.
* Gemeenschappelijke accessoires voor alle modellen, zoals standaard en extra accu's, pennen, bureaustands en opladers.

Extra's
Bij aanschaf van een HP IPAQ krijgen klanten vier punten voor het downloaden van softwareprogramma's, uiteenlopend van games tot zakelijke en persoonlijke applicaties. Er is keuze uit meer dan 250 programma's.

Ook is er een complete reeks opties en accessoires beschikbaar, waarmee klanten hun HP iPAQ hx2000 geheel naar wens kunnen uitbreiden en aanpassen.

Beschikbaarheid en prijzen
De HP iPAQ hx2000 series Pocket PC is beschikbaar vanaf december 2004. De geschatte verkoopprijzen zijn:
* HP iPAQ hx2110 Pocket PC: ¤429
* HP iPAQ hx2410 Pocket PC: ¤549
* HP iPAQ hx2750 Pocket PC: ¤649

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van de HP iPAQ hx2000 kan de volgende website bezoeken: www.hp.nl/handhelds.

(1) Hiervoor dienen de functies van HP Protect Tools ingeschakeld zijn door de gebruiker.
(2) Hiervoor is een standaard WiFi- of WLAN-infrastructuur vereist, of andere Bluetooth-apparaten.
(3) Vereist een mobiele telefoon met Bluetooth en een abonnement bij een aanbieder van mobiele telefonie en een IT-infrastructuur die deze mogelijkheid biedt.
(4) Telefoondiensten vereisen een apart contract bij een aanbieder van mobiele telefonie

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl