Port of Rotterdam

SIMON STORAGE WIL NAAR ROTTERDAM

11-11-2004 14:45:00

Het Britse tankopslagbedrijf Simon Storage is met het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) in een ver gevorderd stadium van onderhandeling over de vestiging van een terminalpark. Dit krijgt een capaciteit van uiteindelijk 150.000 m', verdeeld over relatief kleine tanks van 500 m' tot 2500 m' voor de opslag van een breed pakket aan chemicaliën en grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie.
De tanks moeten verrijzen op ruim 6 hectare van het voormalige "Kemira-terein", dat via "co-siting" herontwikkeld wordt voor een kleine tien bedrijven. Hier in Midden-Europoort, komt Simon Storage naast het in aanbouw zijnde Euro Tank Terminal, aan water met een diepgang van ± 20 meter. Het HbR bouwt daar in het Caplandkanaal een nieuwe openbare zeesteiger voor het ontvangen van de (grootste) zeeschepen. Simon Storage verwacht over circa anderhalf jaar te starten met de bouw van de terminal.

Simon Storage
Simon Storage is in de tankopslag voor chemieproducten marktleider in de UK en Ierland. Het is eigenaar en exploitant van zeven zeeterminals met een totale capaciteit van ongeveer 1 miljoen m3, over 500 tanks. De vestigingsplaatsen zijn: Humber (Immingham East en West), Teesside (Seal Sands en Riverside (Billingham)), Tyne, Cumbria en Shannon in Ierland.
Het bedrijf ziet de uitbreiding naar Rotterdam als een strategische investering en als een belangrijke versterking van zijn positie op het terrein van vraag- en aanbod gestuurd ketenmanagement. Meer: www.simon-storage.com

Havenbedrijf Rotterdam N.V.
11-11-2004