Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Projectmanagement op ontdekkingsreis

"voor ieder moment het juiste talent"

PMI Nederland het toonaangevende projectmanagement kennisinstituut kondigt vandaag haar 25 jarig jubileum congres aan. Dit congres zal op 11 november 2004 plaatsvinden in 't Spant in Bussum en heeft als motto "Projectmanagement op ontdekkingsreis".

Met dit congres beoogt PMI-Nederland vooral haar meerwaarde op het gebied van projectmanagement uit te dragen naar opdrachtgevers van projectmanagers, studenten en de locale overheden.

Wat 25 jaar geleden begon als een vak van planners en systeemdenkers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar instrumentarium bestaande uit een bijna oneindige lijst van vaardigheden, weetjes en technieken. Samengevat met het mooie woord 'de competence-baseline'.

Na een jaarlang discussiëren binnen de wereld van Projectmanagement over het thema 'competentie management' wordt het nu tijd, om de rekening op te maken. Op dit jubileumcongres van PMI-Nederland zetten we er een punt achter. Genoeg over 'competentiemanagement'. Er is maar één conclusie: "Het projectmanagement van nu is overbodig!"

We zijn serieus. Het gaat niet om de status, maar om volwassenheid. Om een volwaardig vak met de waardering die daarbij hoort. Mensen moeten dan wel willen groeien, zich verbeteren en werken aan hun competenties. Zich in hun expertise laten certificeren en permanent in educatie, om het hoofd te kunnen bieden aan de steeds maar toenemende complexiteit van de projectomgeving. Dit alles, omdat we succesvol willen zijn met onze projecten. Sneller, efficiënter en misschien zelfs effectiever. Want er hangt te veel vanaf. Projecten zijn de motor van onze economie en die moet vooral goed draaien.

"Projecten leiden is wellicht allemaal common sense, maar daarmee nog geen common practice."

"Een mooi thema voor een congres dacht ik zo" zegt Walter Donker Voorzitter van de Jubileumcongrescommissie. "Na 25 jaar schaffen we projectmanagement af en gaan we weer kijken wat er echt nodig is om projecten te leiden."

We hebben sprekers van formaat die elk op hun eigen manier het thema oppakken. Zo is daar Henk Bellinga van Advitec met vooral een terugblik op 25 jaar PMI-Nederland vanuit zijn bestuurlijke ervaring binnen deze vereniging en Pieter Winsemius van de WRR met een van hem welbekende visionaire gedachte sprong. Renée Kamphuis van Atos Origin vanuit de HRM-hoek richt zich op de projectleider als individu en Roelof Kruize, algemeen directeur DWR deelt zijn ervaring over een op projectengebied ontwikkelende publieke organisatie. Wibo Drijfhout van Emergo gaat interactief met en over motivatie en Toon Gerbrands, de kracht achter sport organisaties zoals AZ, met zijn natuurlijke aandacht voor actie gekoppeld aan stijl.

De verbindende thema's zijn visie, actie en stijl, waarbij het onderscheidende vermogen en de kwaliteit in de toepassing de medewerkers moet motiveren. Daar ligt de link naar echte persoonlijke competenties en het aanspreken van talenten bij onze projectleiders.

Aanmeldingen en inlichtingen:

Congresbureau PMI-Nederland

MOS Events

Postbus 1058

3860 BB Nijkerk

Telefoon: (033) 247 34 07

info@mosevents.nl

www.pmi-nl.nl