Gemeente Ferwerderadiel

De raadscommissie komt naar de Flieterpen

De raadscommissie zal de komende jaren vaker naar de burgers van Ferwerderadiel toekomen.
Er zal naar gestreefd worden om jaarlijks plm. 4 of 5 keer in een dorp te vergaderen en daarbij (indien mogelijk) punten te agenderen, welke met dat betreffende dorp te maken hebben.

Na Wânswert, Burdaard, Hallum en Marrum zijn nu de Flieterpen aan de beurt.
Op donderdagavond, 11 november 2004 zal de vergadering van de raadscommissie in het dorpshuis de Fjouwer, Flieterpsterdyk 23 te Reitsum plaatsvinden. De vergadering begint om 2 0.00uur.

Op de agenda komen onder andere de volgende agendapunten te staan:


- een op het Toeristisch-recreatief ontwikkelingsplan (TROP) gebaseerde Uitvoeringsnotitie 2004-2014;


- een voorstel tot vaststelling van een reïntegratieverordening Wet werk en bijstand.
Deze verordening regelt de ondersteuning die de gemeente biedt bij de arbeidsinschakeling van werklozen die horen tot de doelgroep.

Voor inwoners bestaat de mogelijkheid om tijdens het vragenhalfuur zakelijk en beknopt het woord te voeren over niet reeds op de agenda vermelde onderwerpen en ideeën over gemeentelijk beleid. Het gaat hierbij uiteraard niet om zaken als een losse stoeptegel of een extra lantaarnpaal in het dorp, maar om zaken van gemeentelijk beleid of de uitvoering daarvan.

Aan het bestuur van Dorpsbelang de Flieterpen is gevraagd van deze mogelijkheid gebruik te maken om bij de dorpsgemeenschap levende zaken van gemeentelijk beleid aan de orde te stellen. Dorpsbelang heeft aangegeven met de raadscommissie te willen spreken over:


- wonen: mogelijkheden tot woningbouw waaronder seniorenwoningen;


- werken: mogelijkheden voor startende ondernemers;


- voorzieningen: bestaande voorzieningen in stand houden (school, gymnastiek, schoolzwemmen en bibliobus);


- recreatie: fietspad Lichtaard, kerkenpaden;


- mobiliteit: buurtbus.

Voor de ingezetenen van de Flieterpen is dit een uitgelezen kans om een vergadering van de raadscommissie over belangrijke onderwerpen betreffende de dorpen Ginnum, Lichtaard, Reitsum en Jannum bij te wonen.

Komt u ook? De koffie staat vanaf 19.45 uur klaar!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de griffier, de heer Corsèl (tel 0518 41 88 22) of per E-mail: k.corsel@ferwerderadiel.nl