Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Twee scholen in Albrandswaard weer op sterkte

Albrandswaard Donderdagmiddag 11 november is het feest voor de Rooms katholieke basisschool Don Bosco in Rhoon en de openbare basisschool Valckesteyn in Poortugaal. Om 13.30 uur opent wethouder Erwin de Jongh namelijk officieel de uitbreiding van de Don Bosco school in Rhoon. Rond 14.30 uur is Valckesteyn in Poortugaal aan de beurt.

Donderdagmiddag 11 november is het feest voor de leerlingen en leerkrachten van de beide scholen. De kinderen geven tijdens de feestelijkheden een uitvoering in de vorm van zang en dans. Als presentje brengt de wethouder voor beide scholen een set speelspullen mee voor het speelplein, zoals stelten en springtouw.

Tijdens de vergadering van 3 juli 2003 heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor uitbreiding van de beide scholen met twee lokalen en de bijbehorende faciliteiten. Door een onvoorziene toename van leerlingen, bleken de beide scholen al snel uit hun jasje te zijn gegroeid. Na de gebruikelijke procedures, is in april 2004 met de bouw begonnen. Inmiddels zijn de nieuwe lokalen in gebruik genomen, maar er was nog geen feestelijk tintje aan het geheel gegeven.