KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

André Kuipers slaat eigen penning

Op 11 november zal André Kuipers persoonlijk de eerste slag verrichten van de gelijknamige penning. Dit evenement zal plaats vinden in het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt aan de Leidseweg 90 in Utrecht.

In april 2004 bezocht André Kuipers als eerste Nederlandse ESA astronaut het Internationale Ruimtestation ISS. Ter ere van deze spectaculaire Missie Delta vervaardigde de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) de André Kuipers Penning.

Minted Photo Image
De zilveren penning toont een portret van André Kuipers als astronaut. Deze penning is gemaakt volgens de door de Koninklijke Nederlandse Munt gepatenteerde MPI (Minted Photo Image) techniek. Bij deze techniek wordt het digitale beeld van een foto omgezet op een muntstempel en vervolgens in metaal weergegeven. Dit geeft een heel bijzonder effect.

Themaverpakking
Centraal op de achterzijde van de penning staat het logo van de ESA. Rondom dit logo zijn de namen van de astronaut en de ruimtemissie in passende typografie weergegeven. In de themaverpakking vindt u achtergrondinformatie over Missie Delta en indrukwekkende fotoos van Kuipers expeditie.

De penning is vanaf 11 november beschikbaar via de site www.knm.nl en via de winkel van de Koninklijke Nederlandse Munt. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Nienke Offermans via Nienke.Offermans@coins.nl

10 nov 04 16:49