Gemeente Breda

Kennisbank BWTInfo gelanceerd tijdens studiedag

Woning in aanbouw_gr.jpg

Donderdag 11 november organiseert de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland haar eerste studiedag met als thema Bouwtoezicht en kwaliteit. Tijdens deze studiedag vindt onder andere de lancering plaats van de kennisbank BWTinfo; een project waarin de gemeente Breda een belangrijke rol speelt.

Vanaf deze datum is ook de website te bezoeken: www.bwtinfo.nl

De gemeente Breda vindt het belangrijk om actief betrokken te zijn bij het bundelen en delen van alle beschikbare informatie die er is op het gebied van bouw- en woningtoezicht. De afdeling Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Breda vervult een pioniersfunctie ten aanzien van het snel en juist informeren van burgers en andere belanghebbenden over het werkveld van Bouw- en woningtoezicht. Tijdens de studiedag zal deze activiteit uitgebreid aan de orde komen.

Het ministerie van VROM heeft in nauwe samenwerking met de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland een kennisbank ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bouw- en woningtoezicht, zowel binnen de overheid als daarbuiten. De kennisbank, BWTInfo geheten, moet dé plek worden met de meest complete verzameling relevante informatie over bouw- en woningtoezicht in Nederland.

Bezoekers van de studiedag kunnen daarnaast getuige zijn van de uitreiking van de eerste volledig digitaal ingediende en afgehandelde bouwvergunning door de gemeente Zwolle. s Middags zijn er diverse workshops voor deelnemers aan de studiedag, die plaatsvindt in de Bestuursacademie Zuid Nederland in Tilburg. Het ochtendprogramma duurt van 10.30 uur tot circa 12.30 uur.

Breda, 10 november 2004