Gemeente Zwolle

Zwolle reikt eerste digitale bouwvergunning uit

Op donderdag 11 november 2004 reikt voormalig Zwols raadslid en thans Tweede Kamerlid Eddy van Hijum de eerste digitale bouwvergunning uit namens de gemeente Zwolle. De uitreiking vindt plaats tijdens een studiedag Bouwtoezicht en Kwaliteit, die is georganiseerd door de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Dit betekent niet dat voortaan alle bouwvergunningen in Zwolle digitaal worden afgegeven. De gemeente zoekt nog naar software, die deze stap kan realiseren. Vermoedelijk duurt dit nog een jaar of twee.

De bouwvergunning heeft vanaf de aanvraag tot en met de vergunningverlening een volledig digitaal traject doorlopen. De verstrekking ervan vindt plaats in het kader van het project Centrale Server Bouwaanvragen (CSB). In dit project is onderzocht of het mogelijk is om de procedure rond de indiening en verstrekking van een bouwvergunning volledig te digitaliseren. Om de technische haalbaarheid te demonstreren is een 'proof of concept' gebouwd van de Centrale Server Bouwaanvragen, waarmee proef is gedraaid bij de gemeenten Zwolle en Rotterdam.

Tijdens de studiedag geeft Petra van Oosterbosch, hoofd Vergunningen bij de gemeente Zwolle, een toelichting op de manier waarop de digitale bouwvergunning bij de gemeente is ingediend en behandeld.

De studiedag vindt plaats in de Bestuursacademie Zuid Nederland, Meerkoldreef 4 in Tilburg. Het ochtendprogramma, waarin de digitale bouwvergunning wordt uitgereikt, duurt van 10.30 uur tot circa 12.30 uur.


---